Πριν λίγες ημέρες ο στρατιώτης Στέφανος Κασσελάκης ξάφνιασε τους πάντες, ακόμα και μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να... παραιτηθεί ομαλά και να διεξαχθούν εθνικές εκλογές με τη βοήθεια διεθνών παρατηρητών. Η ανιστόρητη και επικίνδυνη αυτή δήλωση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στον πολιτικό και νομικό κόσμο, ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που ώθησε τον Στέφανο Κασσελάκη σε αυτήν την ακραία θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά», εμπνευστής αυτής της ιδέας δεν ήταν κάποιο θεσμικό πρόσωπο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένας ειδικός σύμβουλος του Στεφάνου Κασσελάκη. Το εν λόγω πρόσωπο μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διατηρεί φιλική σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον εμπιστεύεται για πολλά ζητήματα, παρόλο που δεν έχει άμεσα κάποια σχέση με το κόμμα και την πολιτική. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό πρόσωπο που ασχολείται με το τραγούδι και ρίχνει τόνους ιδρώτα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Στεφάνου Κασσελάκη στα social media. Πολλές φορές μάλιστα τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν ρίξει δηλητηριώδη καρφιά εναντίον του διότι με τις προτάσεις του φέρνει σε δύσκολη θέση τα ηγετικά στελέχη και τους βουλευτές. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα στελέχη, αφού άκουσαν άφωνοι τον Στέφανο Κασσελάκη να προτείνει εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, αρνήθηκαν να υπερασπιστούν την πρόταση του προέδρου και απείχαν σιωπηρά. Λίγοι έπεσαν στη φωτιά για να υπερασπιστούν την πρόταση του κυρίου που ασχολείται με το τραγούδι και τη μουσική. 

Όπως σημείωνε με νόημα κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, η πρόταση αυτή ήταν «ασόβαρη» και ξάφνιασε τον κομματικό μηχανισμό. Καθόλου τυχαίο δεν ήταν που δεν τη στήριξε κανένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης ενώ διακεκριμένοι συνταγματολόγοι καθώς και νομικές ενώσεις επιτέθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη. Άλλωστε το αδιάβλητο των ελληνικών εκλογών δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ, πέρα από πολύ ακραία και περιθωριακά στοιχεία και τέτοιες πολιτικές δηλώσεις οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Εκτός αν ο ειδικός σύμβουλος Κασσελάκη, ο οποίος μάλλον τον πήρε στο λαιμό του, είχε ως στόχο να συσπειρώσει στο κόμμα ακραία στοιχεία της αριστεράς. Ωστόσο, όπως σημείωνε με νόημα το ίδιο στέλεχος, αυτό δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει να μάθει πολλά ακόμη για το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την ελληνική πραγματικότητα και πρέπει να προσέχει περισσότερο τους συμβούλους του. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι αυτή η πρόταση έγινε υπό το καθεστώς πανικού, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στην αντιπολίτευση και η ιδέα ανήκε στον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος το συζήτησε με τον εν λόγω ειδικό σύμβουλο και κατέληξαν στην στρατηγική αμφισβήτησης της εγκυρότητας των εκλογών. 

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το αδιάβλητο των εκλογών δεν το αμφισβήτησε στο παρελθόν ανοιχτά ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα αντέδρασε με ενόχληση σε αυτή τη δήλωση Κασσελάκη και δεν είναι τυχαίο ότι η πρόταση ξεχάστηκε πολύ γρήγορα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάντως το πρόσωπο που φέρεται να πήρε στο λαιμό του τον Στέφανο Κασσελάκη, το «περιμένουν στη γωνία» πολλά στελέχη του κόμματος καθώς του χρεώνουν εδώ και καιρό πολλές άστοχες κινήσεις και δηλώσεις. Άλλωστε ο τελευταίος ήταν συγγραφέας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και του άρθρου Κασσελάκη στην «ΕφΣυν» που αποκαλούσε «σόου και κοκορομαχίες» την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή. Μάλλον ο Στέφανος Κασσελάκης έχει λάθος δασκάλους στα εντατικά φροντιστήρια που κάνει σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα. 

Διαβάστε περισσότερα για