Ο Θάνος Πλεύρης από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΙ αποδόμησε το αφήγημα του Στεφάνου Κασσελάκη για το αδιάβλητο των εκλογών. Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει επικίνδυνα αφηγήματα για μικροπολιτικούς λόγους.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Υγείας επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή τον αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει πρόβλημα με το αδιάβλητο των εκλογών και πρέπει να έρθουν διεθνείς παρατηρητές για τη διεξαγωγή των εκλογών. Ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός στην ιστορία της μεταπολίτευσης που θέτει θέμα του αδιάβλητου των εκλογών. Και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δίχως να συμμετέχει ο ίδιος σε κάποια εκλογική διαδικασία καθώς μέχρι πρότινος ήταν μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ.

Η διαφορά με την Νέα Δημοκρατία 

Μάλιστα ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας μα τα υπόλοιπα κόμματα που αναπαράγουν εύκολα λαϊκίστικα αφηγήματα. Σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν τόλμησε να θέσει το ζήτημα για το αδιάβλητο των εκλογών ούτε στην εκλογική διαδικασία του 2000, όταν η μάχη κρίθηκε για λίγους χιλιάδες ψήφους. Είπε χαρακτηριστικά: «Να σου θυμίσω Γιώργο Αυτιά ότι το αδιάβλητο των εκλογών δεν ετέθη ούτε το 2000 που η διαφορά ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας ήταν μόλις 30.000-40.000 ψήφοι. Αυτό είναι προκλητικό». Μάλιστα ο Θάνος Πλεύρης έκλεισε την τοποθέτηση του για το ζήτημα τονίζοντας κατηγορηματικά ότι πρέπει να αφήσουμε το αδιάβλητο των εκλογών εκτός συζήτησης διότι πρόκειται για ένα αφήγημα επικίνδυνο για τη δημοκρατία. 

Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που κατηγορεί την Ελλάδα ακόμα και σε διεθνείς οργανισμούς, αναφέροντας ότι δεν έχει κράτος δικαίου ή ότι... πνίγει πρόσφυγες και μετανάστες στην θάλασσα. Η αμφισβήτηση του αδιάβλητου των εκλογών ήταν το επόμενο βήμα για ένα λαϊκίστικο κόμμα που παλεύει για την επιβίωσή του.