«Πρέπει να κάνουμε πενηνταράκια στον κόσμο τι παίζεται στη Βουλή» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για να προσπαθήσει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Κώστα Καραμανλή. 

Στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέβαλλε τη νοημοσύνη των πολιτών ισχυριζόμενος ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη προαποφασίσει να αμνηστεύσει τον πρώην υπουργό με βάση το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και άρα το «κατηγορητήριο» θα προσκρούσει στην κυβερνητική πλειοψηφία. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε είτε πλήρη άγνοια είτε αδιαφορία για τους κοινοβουλευτικούς κανόνες. «Θα καταθέσουμε το αίτημα για προανακριτική επιτροπή εφόσον ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Κώστα Καραμανλή» είπε και χαρακτήρισε «πρόβατα στο μαντρί» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν ο Κώστας Καραμανλής ήθελε πιθανόν να σκοτώσει 57 ανθρώπους, δίνοντας τη δική του ερμηνεία στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απάντησε ανοιχτά αν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη. «Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη αλλά η εμπιστοσύνη κατακτιέται κάθε μέρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και μίλησε για μια σειρά περιπτώσεων που κατά την άποψη του δεν έχει εκτελέσει ικανοποιητικά τα καθήκοντα της. 

Επέμεινε επίσης στις θεωρίες συνωμοσίας για τη χειραγώγηση των εκλογών και στην αμφισβήτηση ενός κεκτημένου 50 ετών ρωτώντας αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. «Μπορείς να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα για να παρέμβεις πιθανώς στην επιστολική τους ψήφο» είπε. 

Για το «πόθεν έσχες» του, ο Στέφανος Κασσελάκης παρέπεμψε αορίστως σε κάποια στιγμή πριν από τις ευρωεκλογές. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον εξόργισε τους συντρόφους του με τη δήλωση ότι ο φράχτης του Έβρου είναι χρήσιμος και ότι η καλύτερη αποτροπή είναι η επένδυση στην άμυνα.