Έκτακτο δελτίο καιρού εξεδόθη μετά τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Σκάι. Έρχεται… χώμα από την Κουμουνδούρου, λασποβροχές μέχρι την 9η Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής των ευρωεκλογών. Τοξικός σε βαθμό επικίνδυνο, ανερμάτιστος ως προς την εκφορά πολιτικών θέσεων και απόψεων με διαρκή χρήση λέξεων που χαρακτηρίζονται στην επικοινωνία ως κλειδιά, αφού βρίσκονται στην επικαιρότητα και επαναλαμβάνονται διαρκώς.

Ό,τι και αν τον ρωτούσε η Σία Κοσιώνη, ό,τι και αν απαντούσε πετούσε μέσα τις λέξεις «συγκάλυψη», «νοθεία» και φυσικά την τραγωδία των Τεμπών και το όνομα του Κώστα Αχ. Καραμανλή δίπλα σε αυτό του πρωθυπουργού. Όπως και τα περί Δικαιοσύνης όπως τα βλέπει ο ίδιος και όπως τα βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου η έννοια έχει συγκεκριμένο προσδιορισμό που έχει αποτυπωθεί από τον Παύλο Πολάκη με τη φράση: «Ας βάλουμε κάποιους φυλακή να κερδίσουμε τις εκλογές».

Είναι πλέον δεδομένο και έχει τη βούλα του Στέφανου Κασσελάκη με τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθούν πίσω από αυτόν και τα τρολ του Διαδικτύου. Η λάσπη θα κυριαρχήσει. Ο πολιτικός βούρκος θα ανακατευτεί σε ακόμη χειρότερη μορφή από αυτήν της περιόδου 2019-2023. Ο λαϊκισμός θα είναι η σημαία της Κουμουνδούρου, απ' όπου το χώμα πετάγεται για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες της λασποβροχής.

Επί δύο και πλέον μήνες αυτό που θα ζήσουν (ξανά) οι Έλληνες πολίτες θα είναι ένα σκηνικό τοξικότητας, μια προσπάθεια ακραίας πόλωσης και διχασμού και φυσικά μια διαρκής τροφοδότηση του συστήματος στην απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργηθούν συνθήκες για νέες πλατείες όπου θα μπορούσαν να συναντηθούν και πάλι τα δύο άκρα. Οι πολίτες είναι υποψιασμένοι μεν, όμως το κλίμα δύναται να προκαλέσει ζημιά στην ίδια τη χώρα. Η εντύπωση μιας αποσταθεροποιητικής διαδικασίας έχει επιπτώσεις σε μια δύσκολη στιγμή όπου πρέπει να εκτιναχθεί το ελατήριο για να σπρώξει μπροστά την οικονομία και την ανάπτυξη.

Είναι τραγικό για τη χώρα ότι μια ακόμη φορά βρίσκεται με μια τέτοια αντιπολίτευση που έχει επικεφαλής ανθρώπους που λειτουργούν με γνώμονα την προσωπική πολιτική επιβίωση. Που είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να μη χάσουν το… παιδικό τους όνειρο. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι γι' αυτό που θα ακολουθήσει και το οποίο επιβεβαιώνει μια ακόμη φορά την ανάγκη να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση και ασφαλές περιβάλλον. Περιθώρια για πειραματισμούς δεν υπάρχουν. Η χώρα πλήρωσε ακριβά τα… φροντιστήρια του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει λόγο να το κάνει με τον Στέφανο Κασσελάκη ή το αντίγραφό του, όπως τείνει να μετεξελιχθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.