Πλήρη κάλυψη στην Έλενα Ακρίτα προσέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με την ανάρτησή της και τις συκοφαντίες κατά της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας μάλιστα και την επιχείρηση να ταυτίσει το θέμα της αντίδρασης του πρωθυπουργού με την τραγωδία στα Τέμπη. Επαναλαμβάνει τα ίδια fake news, πετά διαρκώς λάσπη με βάση το ρητό: «Λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑχαρακτήρισε πολιτική κριτική τα όσα η Έλενα Ακρίτα ανέφερε στην ανάρτησή της, δηλαδή το σύνολο των συκοφαντιών που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας, αλλά έχουν απαντηθεί μετά από ελέγχους. Ελέγχους που έγιναν και κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό του, τότε, εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Παρά το μούδιασμα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ -είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια του Σωκράτη Φάμελλου να κρατήσει κάποια απόσταση, χωρίς όμως να αποφύγει στο τέλος να εκτεθεί ανεπανόρθωτα και ο ίδιος- ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως και ο μέντοράς του Παύλος Πολάκης, εμφανίσθηκε να στηρίζει και να καλύπτει την Έλενα Ακρίτα. Να… συγκαλύπτει, κατά την προσφιλή του ατάκα, τα όσα είπε. Πήρε πάνω του ουσιαστικά το θέμα της συκοφαντίας.

Και όχι μόνο αυτό. Επανέφερε και το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, όπως έπραξε και σε σχετική ανάρτησή του. Με έναν ακραίο λαϊκισμό και με ρητορική διχαστική δήλωσε και πάλι ότι πρέπει να βρουν δικαιοσύνη οι οικογένειες των θυμάτων όπως ζητεί και ο πρωθυπουργός για τη σύζυγό του.

Τραγικός, λίγος, λαϊκιστής και με επιχειρήματα α λα Τραμπ, εμφανίσθηκε να παίρνει θέση σε ένα ζήτημα που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. Και ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως για επιθέσεις κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού προσφέροντας πολιτική κάλυψη σε όλους όσοι βάλλουν και θα βάλλουν εναντίον του με ανάλογους τρόπους και μεθοδεύσεις.

Διότι αυτό κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν δηλώνει πως δεν έκανε τίποτα η Έλενα Ακρίτα. Όταν δηλώνει πως αυτά που υποστήριξε είναι πολιτική κριτική. Είτε δεν το καταλαβαίνει είτε το καταλαβαίνει, η εξέλιξη είναι επικίνδυνη. Δεδομένης όμως της τακτικής του πολιτικού βούρκου που δείχνει να έχει επιλέξει, τα συμπεράσματα ως προς την πρακτική του είναι μάλλον δεδομένα…