Μετά τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Χρήστο Γιαννούλη ήρθε η σειρά του Χρήστου Σπίρτζη να προστεθεί στη λίστα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που άδειασαν τη βουλευτή Επικρατείας του κόμματος Έλενα Ακρίτα για τη χυδαία ανάρτηση της σε βάρος της Μαρέβα Γκραμπόφσκι. ,

Μιλώντας στη «Ναυτεμπορική» ο Χρήστος Σπίρτζης διαφώνησε ξεκάθαρα με την εμπλοκή των οικογενειών των πολιτικών στην πολιτική αντιπαράθεση, ζητώντας να υπάρξει ένας κώδικας πολιτικών αξιών «που να δείχνει και στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες πολίτες ότι οι πολιτικοί έχουν αρχές, αξίες και έχουν και μια κόκκινη γραμμή που δεν την ξεπερνούν». 

Ερωτηθείς για την ανάρτηση, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ρωτήστε με ό,τι θέλετε και για όποιον θέλετε, με εξαίρεση τις οικογένειες και τους συγγενείς των πολιτικών μου αντιπάλων. Οποιοδήποτε θέμα αφορά οικογένεια ή συγγενή πολιτικού αντιπάλου, τουλάχιστον δικού μου, ούτε το έκανα, ούτε πρόκειται να το κάνω, δεν θα απαντήσω στο παραμικρό. Δεν πρέπει άλλα ζητήματα που αφορούν τις οικογένειες όποιου πολιτικού να μπαίνουν στο παιχνίδι του πολιτικού διαλόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι πολιτικοί δεν είναι δημοσιογράφοι. Οι πολιτικοί είναι πολιτικοί».