Η φράση «υπερέβησαν τα εσκαμμένα» δεν μπορεί να έχει ισχύ πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Το έχουν κάνει πολλές φορές, τόσες που χάνει την ουσία της. Τώρα πρόκειται για εξαθλίωση. Με τον πρόεδρο του κόμματος να επιβεβαιώνει ότι όχι απλά είναι ένας εκφραστής του τραμπισμού στην Ελλάδα, αλλά ότι θέλει να τον ξεπεράσει. Έχοντας μέντορα και στενό συνεργάτη τον Παύλο Πολάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τη στήριξη του πρωθυπουργού στη σύζυγό του με το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών. Με έναν τρόπο που δείχνει ότι η τοξικότητα και ο πολιτικός βούρκος κατακλύζουν και πάλι την πολιτική ζωή του τόπου. Με έναν τρόπο που δείχνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά. Ότι δεν τον νοιάζει αν πρόκειται για fake news, αν πρόκειται για λάσπη, αν πρόκειται για τον απόλυτο ευτελισμό.

Το χειρότερο είναι όμως ότι επιχειρεί μια ακραία εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών. Βάζει και πάλι στο παιχνίδι του συγγενείς των νεκρών. Τις οικογένειές τους τις οποίες δηλώνει πως υποστηρίζει. Τις χρησιμοποιεί, όπως και την τραγωδία και τα θύματα, ως σκηνικό πάνω στο οποίο στήνει το προεκλογικό του τέχνασμα με μοναδικό στόχο να αυξήσει τα ποσοστά του ή έστω να μειωθούν αυτά της κυβερνώσας παράταξης.

Η ανάρτησή του με την οποία στηρίζει τα όσα έγραψε η Έλενα Ακρίτα -η οποία έσπευσε να την αναδημοσιεύσει ως «πληρωμένη απάντηση» του προέδρου της- είναι τραγική. Και ίσως θα έπρεπε και οι συγγενείς των θυμάτων να τη δουν, να τη διαβάσουν για να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Πώς επιχειρείται η εκμετάλλευση του πόνου και της θλίψης τους, της οργής τους για τις τραγικές απώλειες που υπέστησαν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας μικρός Τραμπ που θέλει να μεγαλώσει. Το δείχνει με κάθε τρόπο. Ενοχλήθηκε από τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύζυγό του, η οποία μια ακόμη φορά βρίσκεται στο επίκεντρο μιας στοχευμένης εκστρατείας δολοφονίας χαρακτήρων. Με ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας, Με την ανάδειξη εκ νέου ζητημάτων που έχουν απαντηθεί. Έχουν ελεγχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση χωρίς να υπάρξει κάτι μεμπτό.

Αυτό που έκανε με την ανάρτησή του δείχνει πως δεν είναι το πρόβλημα η Έλενα Ακρίτα. Ίσως ούτε καν ο Παύλος Πολάκης που έσπευσε να την υπερασπιστεί και να δηλώσει πως είναι μαζί της. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης όπως πριν από αυτόν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Έχοντας διακαή πόθο να γίνει πρωθυπουργός, με τη στάση του δηλώνει πως θα κάνει τα πάντα προκειμένου να το πετύχει. Έστω να αποφύγει να χάσει το κατά τη γνώμη του εφαλτήριο, δηλαδή τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ούτε για τον ίδιο, ούτε για τους συνεργάτες του, ούτε για τους βουλευτές του, ούτε φυσικά για τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν δικαιούται πλέον να πει ότι δεν γνώριζε και ότι παραπλανήθηκε από τον χαμογελαστό ινφλουένσερ.