Την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική σκηνή επιβαιώνει άλλη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 37%, το ΠΑΣΟΚ 15% ξανά στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται εκ νέου στην τρίτη θέση με ποσοστό 14%. 

Το ΚΚΕ καταγράφει διψήφιο ποσοστό στο 10% στην τέταρτη θέση, ενώ από εκεί και πέρα, η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 6%, Νίκη και Σπαρτιάτες καταγράφουν από κοινού 3,5%, ενώ το όριο του 3% αγγίζει η Πλεύση Ελευθερίας.

Η Νέα Αριστερά των αποχηρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξανά στο 2,5%, ποσοστό το οποίο αγγίζει και το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη.

Υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων - Κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

Παραμένονται στα ευρήματα της δημοσκόπησης, η κοινωνία τάσσεται υπέρ της δημιουργίας των μη κρατικών πανεπιστημίων, με ποσοστό 47%, ενώ σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Pulse, το 56% των ερωτηθέντων, τάσσεται απέναντι στην νομική κατοχύρωση του δικαιώματος τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Οπαδική βία

Παράλληλα, το 54% των ερωτηθέντων, πιστεύει πως τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ μόλις το 34% πιστεύει ότι είναι λάθος.

Η ακρίβεια το μεγάλο αγκάθι

Τέλος, στη δημοσκόπηση της Pulse αποτυπώνεται ο έντονος προβληματισμός των πολιτών για την ακρίβεια, καθώς το 88% των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι είναι το πρώτο ζήτημα που το απασχολεί.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με ένα κλικ ΕΔΩ.