Συνεχίζεται η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, με τις δημοσκοπήσεις τη μία μετά την άλλη να παγιώνουν τη χαώδη απόσταση μεταξύ του κυβερνόντος κόμματος και των κομμάτων που διεκδικούν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον Ελεύθερο Τύπο, πρώτη καταγράφεται ξανά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 32,1%, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση με 10,4%, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Palmos Analysis.

Ακολουθούν το ΚΚΕ 8,5%, η Ελληνική Λύση με 4,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,0%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, η Νίκη με 2,6%, το ΜεΡΑ25 2,3% και η Νέα Αριστερά με 1,8%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% , το ΚΚΕ στο 10,3%, η Ελληνική Λύση 5,9%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,2%, η Νίκη 3,1%, το ΜεΡΑ25 2,8% , η Νέα Αριστερά 2,2%.

Στα ύψη η δημοτικότητα Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο 38%, με τον Δ. Κουτσούμπα στη δεύτερη θέση με 24% και στον Στέφανο Κασσελάκη να συγκεντρώνει μόλις 10%.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών, ήτοι ποσοστό 54%, εκτιμά πως η χώρα κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ αντιθέτως, το 40% απαντά προς τη σωστή.

Ποσοστό 38% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο , ενώ στο αντίστοιχο ερώτημα για την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ικανοποίησης είναι μόλις 8%.

Η ακρίβεια το μεγάλο αγκάθι

Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας για το 63% των πολιτών είναι η ακρίβεια, ενώ στην κλίμακα (με τριπλές επιλογές των ερωτηθέντων) ακολουθεί η Υγεία με 24% και στην τρίτη θέση η εγκληματικότητα με 23%, ενδεχομένως και λόγω της επικαιρότητας που κυριαρχούν αλλεπάλληλα περιστατικά βίας.

Επιπλέον, παιδεία και χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%.

Τέλος, τα ελληνοτουρκικά έχουν υποχωρήσει στο 9% λόγω της ύφεσης που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών μας , ενώ στην τελευταία θέση της κλίμακας των προβλημάτων βρίσκονται οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις πολιτικών με 1%.