Την τελευταία δημοσκόπηση του έτους δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» από την εταιρία «Palmos Analysis». Σε αυτήν αποτυπώνεται η απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, παγιώνεται η δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μία ανάσα πριν το μονοψήφιο ποσοστό.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου δίχως αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,1% ενώ στη δεύτερη θέση, με διαφορά περίπου 20 μονάδων, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,2%, το οποίο φαίνεται να παγιώνει τη δεύτερη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με περαιτέρω πτώση στο 10,4%, παλεύοντας να κρατήσει το διψήφιο ποσοστό του ενώ από δίπλα απειλεί το ΚΚΕ με 8,5%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,0% και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,7%.

Κάτω από το όριο του 3% εμφανίζονται και η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού ενώ χαμηλές πτήσεις καταγράφουν Μέρα25 και Νέα Αριστερά με 2,3% και 1,8% αντίστοιχα.

Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη

Όσον αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται συντριπτικά πρώτος με 38% ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 24%. Εντύπωση προκαλεί ότι η δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται μόλις στο 10%, λίγο πίσω και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, το οποίο δημιουργεί δομικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και στις βλέψεις του νέου του προέδρου που επιθυμεί ακόμα και… νίκη στις ευρωεκλογές.

Τέλος στα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών εντάσσεται η ακρίβεια ενώ ακολουθούν η υγεία και η εγκληματικότητα. Στην τελευταία θέση με μόλις 1% βρίσκονται οι υποκλοπές. Επιπλέον το 38% των πολιτών δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο από την πορεία της κυβέρνησης ενώ μόλις το 8% δηλώνει ικανοποίηση για την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.