Η Νέα Δημοκρατία διευρύνει το προβάδισμα της, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των προηγούμενων ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του politic.gr. 

Με 29,2% η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παίρνει 13,8% και εμφανίζεται ξανά δεύτερος σε δημοσκόπηση μετά από αρκετές εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2019 η διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 10 μονάδες. 

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Interview, ωστόσο, είναι 10 μονάδες κάτω σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019. Αντίθετα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ ενισχύουν τα ποσοστά τους. Το ΠΑΣΟΚ από 7,7% ανεβαίνει στο 12,4% και το ΚΚΕ από 5,3% ανεβαίνει στο 6,8%. Η Νέα Αριστερά είναι στο 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,6%., η Ελληνική Λύση στο 6,5%), η Νίκη στο 3,3% και οι Σπαρτιάτες στο 2%. 

politic1.png
politic2.png

Ισχυρό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία 

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 18 μονάδες. Η Νέα Δημοκρατία παίρνει 31,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13%. 

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 12,5%. Το ΚΚΕ είναι στο 6,7%, η Ελληνική Λύση ανεβαίνει στο 6,5%, η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,1%, οι Σπαρτιάτες 2% και η Νίκη 4%. Η Νέα Αριστερά δεν φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή, καθώς το ποσοστό της στην πρόθεση ψήφου είναι 2% και η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος την ανεβάζει έως το 3%. 

politic3.png
politic4.png

Σε ότι αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

politic5.png