Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το ποσοστό του 33%, το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με 13% και στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, σε μια μάχη στήθος με στήθος. Στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ, στο 9%, στην πέμπτη θέση η Ελληνική Λύση με 5%, έκτοι οι Σπαρτιάτες με 3% όπως και το ΜέΡΑ25, ενώ ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας δεν συγκεντρώνουν το απαιτούμενο 3% για το κατώφλι της βουλής.

Με αναγωγή επί των εγκύρων έχουμε:

ΝΔ: 38%

ΠΑΣΟΚ: 15%

ΣΥΡΙΖΑ: 14,5

ΚΚΕ: 10,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 5,5%

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 3,5%

ΝΙΚΗ: 3%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 3%

ΜΕΡΑ25: 3,5%

ΑΛΛΟ: 3,5%

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πιο αποκαλυπτική για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ εικόνα είναι η σύγκριση των απαντήσεων που δίνουν οι ψηφοφόροι του κόμματος στις εκλογές του Ιουνίου, σε σύγκριση με όσους δηλώνουν ότι το ψηφίζουν σήμερα: Οι σημερινοί ψηφοφόροι του δηλώνουν σε ποσοστό 57% ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά από τις αποχωρήσεις των στελεχών της «Ομπρέλας», ενώ οι ψηφοφόροι του περασμένου Ιουνίου δηλώνουν το ίδιο σε ποσοστό μόλις 38%. Επίσης, το 80% των σημερινών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν τους εσωκομματικούς χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του Ιουνίου το ποσοστό έγκρισης πέφτει στο 60%.

«Ναι», αλλά «απαιτούνται διορθώσεις» για τη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

Δύο στους τρεις δηλώνουν ότι συμφωνούν με το νέο τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα επισημαίνει ότι τα μέτρα είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά απαιτούνται διορθώσεις. Πάνω από δύο στους τρεις δηλώνουν ότι συμφωνούν με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης των ακινήτων.