Επί Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν τις δημοσκοπήσεις και αφού δεν τα στοιχεία που κατέγραφαν δεν ήταν ευνοϊκά, τις αμφισβητούσαν, οπότε το θέμα έκλεινε εκεί. Επί Στέφανου Κασσελάκη βλέπουμε μια άλλη αντιμετώπιση, που όμως προκαλεί ένα ερώτημα. Ποιες δημοσκοπήσεις διαβάζουν; Ποιες δείχνουν στον πρόεδρο του κόμματος;

Το Σάββατο μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, για μια ακόμη φορά σε νικηφόρο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και αφού επανέλαβε τα περί νέων μελών που εγγράφονται στο κόμμα τόνισε ότι «βλέπουμε και δημοσκοπικά, αλλά και εμπειρικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να αλλάζουν υπέρ μας, αποκτούμε μια δυναμική και θα φανεί και στις δημοσκοπήσεις»

Ίσως ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει κάποιο… χάρισμα. Ίσως το διαθέτουν τα μέλη της ηγετικής ομάδας του και μέσω αυτού βλέπουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ν΄ αλλάζουν προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου. Ουδείς δύναται να το αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

Στον πραγματικό κόσμο όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Δείχνουν για παράδειγμα τον ΣΥΡΙΖΑ να μάχεται για την Τρίτη θέση με το ΚΚΕ και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταγράψει ακόμη και μονοψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές.

Δείχνουν επίσης στο κομμάτι της καταλληλότητας για τη θέση του πρωθυπουργού τη διαφορά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Δείχνουν τους πολίτες να στηρίζοντας στο σημερινό πρωθυπουργό ως προς την ελπίδα για ανάταξη και ανάκαμψη της χώρας

Δείχνουν ότι ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν που έχει μείνει δηλαδή, να υπάρχει δυσφορία έντονη για τον πρόεδρο Κασσελάκη και τα όσα αυτός πράττει προκαλώντας βέρτιγκο ακόμη και στους στενούς του συνεργάτες.

Δείχνουν τέλος ότι δεν κατάφερε καν ν αποκτήσει τη δυναμική που αποκτούν οι νέοι αρχηγοί μετά την εκλογή τους στα κόμματά τους.

Ποια είναι τα «ποιοτικά στοιχεία» που οδηγούν στην εκτίμησή του, δεν είναι γνωστό. Σίγουρα δεν έχουν καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί. Εκτός αν πρόκειται για δημοσκοπήσεις που έχει η Κουμουνδούρου από αυτές τις περίεργες εταιρείες – φωτοβολίδες που σύστηναν οι ίδιοι ή στελέχη του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πολιτική δημιουργείται την ώρα που η φιλοδοξία συγκρούεται με την ματαιοδοξία και η φαντασία με την πραγματικότητα.