Στην Κουμουνδούρου πιθανότατα κάθονται και σκέφτονται τι θα πουν και πως θα σχολιάσουν τις κυβερνητικές θέσεις και παρεμβάσεις, ψάχνοντας… ατάκες, συνδέοντας μεταξύ τους την ακρίβεια, τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, τις υποκλοπές και ότι άλλο μπορούν να φανταστούν. Αποκορύφωμα οι… πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ψήφισε τον προϋπολογισμό… μόνη της.

Ίσως στην Κουμουνδούρου αναπολούν τους προϋπολογισμούς που ψήφιζαν υπό την καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα και του «φίλου» Πάνου Καμμένου από κοινού με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Ίσως εκτιμούν ότι μια κυβέρνηση που διαθέτει αυτοδυναμία δεν πρέπει να νομοθετεί και να ψηφίζει νόμους ή τον προϋπολογισμό. Άλλωστε οι ίδιοι δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν αυτοδυναμία και οδηγήθηκαν σε μια διακυβέρνηση χέρι χέρι με τους ΑΝΕΛ.

Ουδείς γνωρίζει τι σκέφτονται στην Κουμουνδούρου. Σίγουρα όμως καταφέρνουν να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια για λόγους ανεξήγητους αν σκεφτεί κανείς την ήττα που υπέστησαν στις εθνικές εκλογές εξ αιτίας αυτής ακριβώς της λογικής. Ναι η ήττα δεν είναι άλλοθι για την κυβέρνηση. Σίγουρα όμως αποτελεί μια ευκαιρία για τους ηττημένους να δουν γιατί έχασαν. Και στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό όχι απλά δεν συμβαίνει αλλά στην κυριολεξία επιβεβαιώνει ότι απλά δεν κατάλαβαν τίποτα.

Από το 2020 και μετά, από την έναρξη της πανδημίας και των διαδοχικών κρίσεων δηλαδή, στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να θέσουν δύο ζητήματα:

1 Να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση περί αναλγησίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

2 Να εγείρουν θέμα παραβίασης του Συντάγματος

Απέτυχαν παταγωδώς και στα δύο. Αλλά επανέρχονται σαν τον άνθρωπο που προσπαθεί να σπάσει τον τοίχο με το κεφάλι, τραυματίζεται, νοσηλεύεται και επανέρχεται επιχειρώντας το ίδιο. Η ουσία είναι πάντως ότι ακόμη και τώρα, μετά τις δραματικές ήττες, τη διάλυση και τη διάσπαση επανέρχεται στην ίδια τακτική, ίσως καλύτερα στην ίδια τακτική του λαϊκισμού και κυρίως της διχαστικής ρητορικής.

Οι εύκολες λύσεις της καταστροφολογίας απέτυχαν. Αντί για συσπείρωση έφεραν αντισυσπείρωση. Εκτός αν τα… χιλιάδες νέα μέλη που εγγράφονται, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, θέλουν να αποκτήσουν εμπειρίες ανάλογες με αυτές των συντρόφων που αποχώρησαν και συνεχίζουν να αποχωρούν.