«Ναι» στο σχέδιο της κυβέρνησης για μη κρατικά Πανεπιστήμια λένε οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δείχνει ότι οι ερωτηθέντες βλέπουν θετικά ή μάλλον θετικά την ίδρυση μη κρατικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σε ποσοστό 47%.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων;», σε δείγμα 1.107 συνεντεύξεων μεταξύ 18-20 Δεκεμβρίου 2023, το 22% απάντησε «σίγουρα θετικά», το 25% «μάλλον θετικά», το 24% «μάλλον αρνητικά» και το 16% «σίγουρα αρνητικά», ενώ ένα 13% δεν εξέφρασε άποψη.

pulse-mi-kratika-0png.webp

Η επόμενη ερώτηση της δημοσκόπησης αναφέρει «ανεξάρτητα από το αν το αντιμετωπίζετε θετικά ή αρνητικά, με ποιο από τα παρακάτω συμφωνείτε περισσότερο όσον αφορά τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων;».

pulse-mi-kratika1-0png.webp

Σε αυτήν την ενότητα της δημοσκόπησης, το 54% απάντησε θετικά, με το 26% να λέει «θα επιθυμούσα να επιτραπεί» και το 28% «δεν έχω πρόβλημα αν επιτραπεί». Για το 5% είναι «αδιάφορο», το 30% θα επιθυμούσε «να μην επιτραπεί» και το 11% δεν έδωσε απάντηση.