Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή και συγγραφέα, Ανδρέα Δρυμιώτη, καθώς το κόμμα «δεν είναι αυτό που ξέραμε», όπως είπε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο mega, υπάρχουν τρία ορόσημα μέχρι τις εκλογές. «Το πρώτο είναι, εάν οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν σοβαρή καθίζησης του ΣΡΖΑ, τότες πιθανόν να έχουμε εσωτερικά προβλήματα. Το δεύτερο είναι το συνέδριο που μπορεί να υπάρξει μομφή εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη και το τρίτο είναι οι ευρωεκλογές. Αν στις ευρωεκλογές τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 17% ή θα φύγει ή θα τον διώξουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει. Υποτίθεται ότι αλλάζεις τον CEO μιας εταιρείας για να βελτιώσει τα αποτελέσματα μιας εταιρείας. Αν δε τα βελτιώσει τότε το κεφάλι αλλάζεις, αυτό κάνουν», είπε χαρακτηρισιτκά ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

Ο ίδιος σχολιάζοντας την παρουσία του Κασσελάκη, σχολίασε ότι «έδειξε ναπολεόντειο χαρακτήρα, τα πουκάμισα έξω, το τίναγμα του ώμου». Συμπλήρωσε ότι «τους αντιπάλους πρέπει να τους σέβεσαι, ξεφτιλίζοντας τους αντιπάλους του κανείς, ξεφτιλίζει και την ιστορία του σχηματισμού. Έχω πει εδώ και 4 χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσειτο 5%. Η Αριστερά έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται διά της διαιρέσεως. Οι άνθρωπο της Αριστεράς επειδή συζητάνε πάρα πολύ, στο τέλος τσακώνονται».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Δρυμιώτη, αν γίνει νέο κόμμα «θα πάει κόσμος προς τα εκεί. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται και ο Βαρουφάκης με πάνω από 3,5%, θα ενισχυθεί και το ΚΚΕ. Αυτό που δεν ενισχύεται είναι το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του λόγους δεν «τραβάει».

Ο ίδιος προέβλεψε τη δημιουργία κόμματος μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι αυτό θα επιδιώξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έχει φύγει. Από την άλλη πλευρά, θεώρησε ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα μείνει στο κόμμα ως εσωτερική αντιπολίτευση, έτσι ώστε αν υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση εναντίον του Κασσελάκη, να υπάρχει εναλλακτική λύση».