κεντρική επιτροπή (η) 1. χαοτική κατάσταση, διάλυση, «θυμάμαι πως στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είχαμε κάποιους καθηγητές, στο μάθημα των οποίων στην τάξη επικρατούσε κεντρική επιτροπή», 2. χαμηλού επιπέδου εκδήλωση, «ποτέ δεν ήταν άξιο θαυμασμού αλλά φέτος το πανηγύρι του χωριού ήταν σκέτη κεντρική επιτροπή», 3. διαδικασία διαζυγίου, «μετά από 20 χρόνια γάμου ο Δημήτρης και η Ιωάννα έβαλαν μπρος την κεντρική επιτροπή». 

Αν δεν έχετε δει την εναρκτήρια ομιλία του γοητευτικού (αν και απ’ ό,τι βλέπω όλο και πιο μπαμπάτσικου) Στέφανου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σας προτρέπω να το κάνετε. Οχι μόνο εξαιτίας της συνήθους ψυχαγωγικής αξίας που έχει κάθε δημόσια εμφάνιση του διαδόχου του μπροέδρου Τσίπρα, αλλά και επειδή αν δεν τη δείτε με τα μάτια σας και δεν την ακούσετε με τα αυτιά σας δεν θα πιστεύετε το χαμηλό της επίπεδο. Ηταν μια ομιλία για την οποία θα ντρεπόταν ακόμα και πρωτάκι που είναι υποψήφιο για το 15μελές. Ηταν μια ομιλία που θα έριχνε το επίπεδο ακόμα και μιας γενικής συνέλευσης πολυκατοικίας. Ηταν μια ομιλία πιο απολιτίκ κι από σποτ τηλεπώλησης για φίλτρα νερού. Ηταν, με λίγα λόγια, μια ομιλία αντάξια του Στέφανου Κασσελάκη και του κηδεμόνα του, Παύλου Πολάκη

Υπερβολές 

Ο Κασσελάκης απέδειξε ότι κάθε προσπάθεια να σατιριστεί θα είναι μάταιη, αφού ό,τι κι αν σκεφτούν ως υπερβολή οι επαγγελματίες κωμικοί, αυτός θα το κάνει στα σοβαρά και συχνά ακόμα πιο υπερβολικά. Ετσι το αστείο με το οποίο το κοινό θα αποφασίζει για τις αποχωρήσεις των στελεχών, έγινε επίσημη πρόταση του προέδρου. 

Καλύτερα πρώτοι στο χωριό 

Πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν κάποιος να έχει επενδύσει πολιτικά σε έναν όχι απλώς κουτσό, αλλά χωρίς καθόλου πόδια άλογο, όπως ο γοητευτικός Στέφανος, αλλά δεν σκέφτονται ότι η συρρίκνωση του κόμματος δεν είναι απαραιτήτως απευκταία. Κάποιοι προτιμούν να είναι κουμανταδόροι σε ένα κόμμα του 7-8% παρά δευτεραγωνιστές σε ένα κόμμα του 14%, ακολουθώντας τη νοοτροπία του καλύτερα πρώτοι στο χωριό παρά δεύτεροι στη μικρή κωμόπολη. 

Οξύμωρο 

«Να σοβαρευτεί η Νεολαία του κόμματος», ζήτησε ο βουλευτής Παππάς (ο Πέτρος, όχι ο άλλος που κυκλοφορεί ελεύθερος με αναστολή) χωρίς να καταλαβαίνει το οξύμωρο της προτροπής του. Αν ήταν σοβαρά τα στελέχη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ήταν ποτέ στελέχη της Νεολαίας (ή οποιουδήποτε άλλου κομματιού) του ΣΥΡΙΖΑ.