Μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» η οποία κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές και αρκετά έμπειρα στελέχη, ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να ρίξει όπως-όπως γέφυρες με όσους έχουν μείνει στο κόμμα, αλλά δυσφορούν φανερά με την ηγεσία του. 

Σε παρέμβαση που έκανε σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το κεφάλι του στην άμμο και είπε ότι οι διαφορές είναι μικρές με τους διαφωνούντες που παραμένουν στο κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε να αγνοήσει όσα είπε η Έφη Αχτσιόγλου την Κυριακή για πρακτικές τύπου alt-right ή τα περί «μαγκιάς και όχι σθένους» που είπε η Σία Αναγνωστοπούλου, δύο δηλώσεις που δείχνουν ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση μπορεί να εξασθένησε με την αποχώρηση των στελεχών της «Ομπρέλας» αλλά παραμένει αγκάθι για τον Στέφανο Κασσελάκη και τους νεοπροεδρικούς.   

Στην παρέμβαση του, στην οποία ανακοίνωσε την καθιέρωση της εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής «Ώρας του Προέδρου» στην οποία θα απαντά σε ερωτήματα των πολιτών -αυτή φαίνεται προς το παρόν ότι θα είναι η αδιαμεσολάβητη επαφή του με τη βάση- ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε ότι είτε δεν αντιλήφθηκε είτε θεώρησε απολύτως ασήμαντα όσα πρωτοφανή συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή. 

Περιέγραψε μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που είδαν όλοι οι πολίτες λέγοντας ότι «είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας, όπου ενωμένοι και με φρέσκιες ιδέες, φρέσκο λόγο και βαθιά κοινωνικό ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά, θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία». 

Έδειξε επίσης ότι δεν γνωρίζει καθόλου καλά ή διαστρεβλώνει σκόπιμα τις εσωκομματικές διαδικασίες για να επιτύχει τους σκοπούς του, όπως έκανε με το δημοψήφισμα για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών. «Εγώ θα τηρήσω πλήρως το καταστατικό, όπως είπα. Θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο, το οποίο θα είναι συμπεριληπτικό σε όλη την κοινωνία» είπε και πρόσθεσε ότι «τα όργανα απέδειξαν ότι δουλεύουν, ότι μπορούν να δουλέψουν όταν υπάρχει η βάση, η οποία πάντα μπορεί να δίνει μια νομιμοποίηση στον πρόεδρό της. Και έτσι πρέπει». 

Αν και τα περί alt-right που είπε η Έφη Αχτσιόγλου έχουν νόημα αν έχει παρατηρήσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο έχει πολιτευτεί ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, τουλάχιστον στα λόγια, συνεχίζει να σηκώνει τη σημαία της Αριστεράς. «Δεν πιστεύω ότι η δικιά μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται για την έπαρση της σημαίας. Άρα έτσι προχωράμε. Προχωράμε με μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά και θα ανοίξουμε το κόμμα σε πολλά μέλη, θα είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μας ακούτε, να συνεισφέρετε», είπε.