Η Πέτη Πέρκα ήταν ένα από τα πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από το κόμμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε και πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη και, τελικά, επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ωστόσο, η ίδια, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, προχώρησε σε αποκαλύψεις γύρω από το παρασκήνιο της αποχώρησής της, όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι πρώτα της είχε τηλεφωνήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, η ίδια δήλωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αφού μας αποκαλείς πέμπτη φάλαγγα, δεν έχει νόημα να παραμείνω στο κόμμα». Βέβαια, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τι της είπε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, το πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως επειδή ήταν ιδιωτική η συζήτησή τους δεν ήθελε να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες της μεταξύ τους συνομιλίας, με τον δημοσιογράφο -σωστά- να της απαντάει πως έχει πολιτική σημασία μιλήσει και για όσα της είπε από πλευράς του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Προχώρησε μόνο σε μία εκτίμηση, ότι ο κ. Κασσελάκης ενδεχομένως να κατάλαβε το λάθος του, αναφορικά με τα «πέμπτης φάλαγγας». Όμως, αντέτεινε πως ο νέος πρόεδρος του κόμματος είναι αυτός που καταπάτησε το Καταστατικό και πως είναι αστείο να επικαλείται ο ίδιος τον Κώδικα Δεοντολογίας. Σχετικά με το ζήτημα της κοινοβουλευτικής της έδρας, η Πέτη Πέρκα ξεκαθάρισε πως «είναι παρωχημένο να ζητείται από τον βουλευτή η έδρα».

«Δεν ήμουν αποφασισμένη να φύγω τώρα» - «Με όσα είπε, με οδήγησε σε αυτήν την επιλογή»

Εξηγώντας τη στάση της, τόνισε πως δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με σκοπό να αποχωρήσει, ωστόσο, όπως είπε, «όσα άκουσα στην ομιλία του κ. Κασσελάκη, περί δημοψηφίσματος, 5ης φάλαγγας και καμαρίλας, δεν μου άφησαν και πολλά περιθώρια».

Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Οργανικά, δεν ανήκω στην "Ομπρέλα" και δεν ήμουν αποφασισμένη να φύγω τώρα. Όμως, η προσβολή που μας επιφύλαξε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με όσα είπε, με οδήγησε σε αυτή την επιλογή. Πρόσβαλε όλους τους συντρόφους που έχουν μια διαδρομή στην Αριστερά. Προσωπικά, περίμενα μετά από εκφράσεις όπως "5η φάλαγγα της ΝΔ", που χρησιμοποίησε στην αρχική του τοποθέτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί του Σαββάτου, να σηκωθούν και να φύγουν όλοι. Δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα μπροστά σε αγωνιστές της Αριστεράς».

Πέρκα: Ο Κασσελάκης δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και την πολιτική 

Η Πέτη Πέρκα συνέχισε να εξαπολύει το δριμύ «κατηγορώ» της κατά του Κασσελάκη, λέγοντας: «Δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Αριστερά αλλά ούτε και με την πολιτική».

«Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια προεκλογική καμπάνια, από την οποία απουσίαζε η πολιτική. Το μόνο που είπε προεκλογικά είναι ότι θα τα αλλάξει όλα, αλλά δεν ακούσαμε ποτέ κάποιο πολιτικό πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδρυτική συνθήκη, είναι ένα πλουραλιστικό κόμμα, με σεβασμό στις τάσεις. Δεν μπορεί ξαφνικά ένας πρόεδρος να κάνει διώξεις και να “αποκεφαλίζει” στελέχη, όπως ξεκίνησε να κάνει με τους κ.κ. Καλπάκη και Θεοχαρόπουλο» σχολίασε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείσα για τις επόμενες κινήσεις της, απάντησε: «Από την Αριστερά δεν αποστρατεύεται κανείς. Ως βουλευτής Φλώρινας θα εντείνω τις προσπάθειές μου για την περιοχή που με ψήφισε. Άλλωστε, υπάρχει ο κόσμος της αποχής, αλλά και η νέα γενιά και πρέπει να εκπροσωπηθούν. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, θα δούμε».