«Μπορούμε να δεχτούμε την αστυνομία στα πανεπιστήμια; Μπορούμε να δεχτούμε την ισοτίμηση των κολεγίων με το δημόσιο πανεπιστήμιο;». Τάδε έφη Πέτη Πέρκα (υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ) στον ΣΚΑΙ για τη συζήτηση για αλλαγή του άρθρου 16.

Στη συνέχεια το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε από τον Ακη Παυλόπουλο: «Πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –και καλά κάνουν οι άνθρωποι– έχουν επιλέξει να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό; Γιατί αυτήν την ευκαιρία να μην την έχουμε στην Ελλάδα;».

Η απάντηση που έδωσε ήταν επική: «Δεν είναι έτσι. Πρώτο και κύριο, τα πανεπιστήμιά μας είναι στο ανώτερο επίπεδο, βρίσκονται στο 6% των καλύτερων πανεπιστημίων. Εχω τον γιο μου στο Λονδίνο και του λένε “φέρε κι άλλους έλληνες μηχανικούς”, του λέει η εταιρεία. Γιατί είναι εξαιρετικά τα πολυτεχνεία μας».

Με λίγα λόγια: καλά κάνει η κα. Πέρκα και στέλνει το γιο της στο Λονδίνο να σπουδάσει. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί δεν συμφωνεί με την αλλαγή του άρθρου 16 ώστε να υπάρχουν και στη χώρα μας ιδιωτικά πανεπιστήμια και να μπορούν τα παιδιά να σπουδάζουν σε αυτά.