Σε αυτήν την επιεικώς αχαρακτήριστη δήλωση προέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, στους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα. Η συζήτηση αφορούσε την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη στήριξη στο Ισραήλ, με την οποία η κυρία Πέρκα διαφώνησε, διότι δεν λαμβάνει υπόψη την «αδικία που υφίσταται η Παλαιστίνη εδώ και δεκαετίες», εξισώνοντας την επιχείρηση του ισραηλινού Στρατού, με το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά από παρότρυνση του Ντίνου Σιωμόπουλου, είπε «να αποσύρω τη λέξη» (δίχως να πει ποια λέξη), ενδεικτικό του γεγονότος ότι η απόσυρση ήταν κατ' επίφαση και για να μη δημιουργηθεί περαιτέρω ζήτημα. Είναι όμως προφανές ότι δεν άλλαξε την ουσία της τοποθέτησής της, καθώς συνέχισε να κάνει λόγο για επίθεση του Ισραήλ σε αμάχους, όχι για στρατιωτική επιχείρηση εκκαθάρισης θύλακα τρομοκρατών, με ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες αμάχων. Σημειώνεται πως στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «με τον άνθρωπο». Τώρα εξισώνουν τακτικό στρατό με ισλαμιστές τρομοκράτες. Θέλει ιδιαίτερη μαεστρία, για να είναι κανείς πάντοτε στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Η δήλωση της Πέρκα

Πέτη Πέρκα: «Κατ' αρχάς πρέπει να πω κι εγώ ότι η στάση της κυβέρνησης και η πρώτη ανακοίνωση, ήταν μισή, ήταν λειψή. Δηλαδή ναι μεν καταδικάζουμε την επίθεση της Χαμάς, αλλά σαν να ξεχνάμε την ιστορία. Η Παλαιστίνη τιμωρείται από το Ισραήλ πολλές δεκαετίες, έτσι;»

Ντίνος Σιωμόπουλος: «Εσείς την καταδικάζετε την επίθεση της Χαμάς;»

Πέτη Πέρκα: «Εννοείται. Ήταν μια επίθεση που ενέχει και εγκλήματα πολέμου, αλλά δεν μπορεί - και λέμε ότι πάντα είμαστε με την πλευρά της ειρήνης, δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Και υπάρχει μια αδικία που η Παλαιστίνη υφίσταται εδώ και πολλές δεκαετίες, είναι γνωστές και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ναι μεν το Ισραήλ έχει δικαίωμα -και κάθε κράτος- στην αυτοάμυνα, αλλά και ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να έχει το κράτος του. Αυτό πρέπει να το βάζουμε στην κουβέντα, διότι βλέπουμε ότι εξελίσσεται μια μεγάλη επιχείρηση που θα έχει πολύ μεγάλη επίπτωση στην περιοχή».

Ντίνος Σιωμόπουλος: «Έχει όμως το Ισραήλ αυτήν τη στιγμή κάποια άλλη επιλογή; Όταν μπήκαν και έσφαξαν γυναικόπαιδα;»

Πέτη Πέρκα: «Δεν απαντάς στην τρομοκρατική επίθεση, με τρομοκρατική επίθεση».

Ντίνος Σιωμόπουλος: «Είναι τρομοκρατική επίθεση αν μπει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας;»

Πέτη Πέρκα: «Κοιτάξτε τώρα, αυτό που φαίνεται, ότι βομβαρδίζουν το κομβόι που φεύγει, το τελεσίγραφο να αδειάσουν νοσοκομεία, αυτό δεν γίνεται σε καιρό πολέμου ποτέ».

Στέλλα Γκαντώνα: «Μα εσείς είπατε ότι έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα πριν από λίγα λεπτά».

Πέτη Πέρκα: «Όχι, αυτή είναι η τοποθέτηση του κυρίου Μητσοτάκη και πολλών άλλων. Αλλά εγώ λέω ότι ακόμη και ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε ότι "ναι μεν υπάρχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας σε κάθε κράτος, εννοείται, αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο του διεθνούς δικαίου"».