Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά από τη Δευτέρα το πρωί δύο λιγότερους βουλευτές, μετά τη… μαγική κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη  να τους… διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ενώ είχαν ήδη φύγει. Το πρόβλημα της Κουμουνδούρου και της παρέας των Κασσελάκη, Πολάκη –και του Νίκου Παππά– είναι πως ακόμη επτά βουλευτές έχουν σταθεί δίπλα στην ανοιχτή… πόρτα.

Το σκληρό κείμενο της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου δεν είχε τίποτα λιγότερο σε ύφος, χαρακτηρισμούς και αιχμές από όσα είχαν πει –και λένε– τα μέλη της Ομπρέλας που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στις τάξεις τους και δύο εν ενεργεία βουλευτές, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα.

Το μήνυμα όμως εστάλη στο τέλος του κειμένου. Από τις υπογραφές που μπήκαν. Και αυτό διότι υπέγραψαν μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και έξι εν ενεργεία βουλευτές. Σύνολο δηλαδή επτά που δείχνουν να βρίσκονται στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα όσα το κείμενο περιλαμβάνει.

Πρόκειται για τους Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου και Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι διαθέτουν μια ισχυρή ομάδα εντός του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως εντός των οργάνων του. Επτά εν ενεργεία βουλευτές που αν προστεθούν στους δύο που έφυγαν γίνονται εννέα και λείπει ένας ακόμη για να μπορούν να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα.

Προϋπόθεση να τα βρουν με την Ομπρέλα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κάτι που στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν και ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κάποιος με βεβαιότητα όταν το θέμα αφορά τις ομάδες και τις τάσεις του… ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις συζητήσεις πάντως στελεχών της Ομπρέλας και της Έφης Αχτσιόγλου προκύπτει ότι ο ένας βουλευτής που λείπει θα βρεθεί. Μάλιστα, μπορεί να βρεθεί και ένας ακόμη, ενώ ήδη γίνεται λόγος για έναν αριθμό που μπορεί να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς την κοινοβουλευτική του υπεροχή έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Έρχονται και άλλες αποχωρήσεις

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να υπάρξουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μέλη Νομαρχιακών Οργανώσεων του κόμματος που είναι έτοιμα να ακολουθήσουν αυτά της Ομπρέλας σε πρώτη φάση και στη συνέχεια αυτά της ομάδας Αχτσιόγλου.