Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί της προχώρησε η Εφη Αχτσιόγλου δείχνοντας πως η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη. «Αναφορικά με το δημοσίευμα του “ieidiseis.gr”, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι επικοινώνησε μαζί μου χθες ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού» σημειώνει σε γραπτή της δήλωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο διαψεύδεται, «οι πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν πως παρά το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης γνώριζε πως οι συσχετισμοί της Κεντρικής Επιτροπής είχαν διαμορφωθεί συντριπτικά υπέρ του ο ίδιος θέλησε να επικοινωνήσει με την Έφη Αχτσιόγλου έτσι ώστε να μην υπάρξουν περιττές εντάσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Προς τούτο ο Κασσελάκης την κάλεσε, στο τηλέφωνο στις 11 το πρωί του Σαββάτου, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η Αχτσιόγλου δεν απάντησε ποτέ στην κλήση. Δεν σήκωσε το τηλέφωνο, έτσι το τηλεφώνημα έμεινε αναπάντητο, γεγονός που αποτυπώνει, όχι μόνο το κλίμα, αλλά κυρίως το… προσχεδιασμένο του πράγματος όπως αυτό διαδραματίστηκε από τις ομάδες των διαφωνούντων μόλις λίγες ώρες αργότερα. Αποτυπώνει, μαζί όμως, πως για άλλη μια φορά οι σύμβουλοι της Αχτσιόγλου δεν την είχαν συμβουλεύσει σωστά…

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η ομάδα Αχτσιόγλου συντάχθηκε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την «Ομπρέλα» και μαζί με την ομάδα Τεμπονέρα κίνησαν για την έξοδο από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τις πληροφορίες να λένε πως, εντέλει, λιγότερα από 90 μέλη τους ακολούθησαν».

Όπως εκ του αποτελέσματος προέκυψε, κάθε άλλο παρά υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί της Κεντρικής Επιτροπής...