«Αναμενόμενες» χαρακτήρισε τις αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας της ΕΡΤ, προσθέτοντας πως «οι εντάσεις είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο και είχαν δημιουργηθεί τέτοιες αποστάσεις που ενδεχομένως να μην μπορούσαν να γεφυρωθούν».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «σκληρές» τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης, «αλλά ήταν στην κατεύθυνση του ποια ήταν η πραγματικότητα» είπε αναφερόμενος ιδίως στην «5η φάλαγγα» που ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Ασποστολάκης, σε μια προφανή αδυναμία ερμηνείας της πραγματικότητας, ισχυρίστηκε πως ο κόσμος περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασκήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι «μια κυβέρνηση η οποία υπάρχει και κινείται χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μείνει άλλο». Πρόσθεσε πως όσοι έχουν μείνει μέσα στο κόμμα το «πονάνε», θέλουν να επιβιώσει, να διατηρήσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να έχει προοπτική για κυβέρνηση και θα δουλέψουν γι’ αυτό.

Αναφερόμενος στα στελέχη που αποχώρησαν, σχολίασε πως «ο καθένας έχει την άποψή του. Αυτοί που έφυγαν θεωρούν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν με τις θέσεις του κόμματος και διαχώρισαν τη θέση τους». Ο Ευάγγελος Αποστολάκης χαρακτήρισε θέμα ηθικής, δεοντολογίας και προσωπικής εκτίμησης το ζήτημα των εδρών που κρατάνε οι αποχωρήσαντες από το κόμμα, λέγοντας ότι πρέπει να τις παραδώσουν.

Είπε δε ότι δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μέσα στο κόμμα υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις, οι άνθρωποι που έχουν μείνει μέχρι τώρα υπηρετούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».  Συμπλήρωσε πως «έφυγε ένα κομμάτι από το κόμμα, αλλά δεν είναι και τίποτα, τέτοιο μέγεθος ώστε να πούμε ότι αλλάζει το κόμμα όνομα».

Ερωτηθείς για τις φήμες περί επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Στέφανο Κασσελάκη για την Κεντρική Επιτροπή ο Ευάγγελος Αποστολάκης σημείωσε πως δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. «Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μείνει έξω από αυτή την υπόθεση και έχει μείνει έξω από αυτή την υπόθεση», είπε. «Καλώς ή καλώς είναι μια άλλη υπόθεση» πρόσθεσε τονίζοντας πως «είναι δικό του θέμα, δεν μπορεί κανείς να του επιβάλει να κάνει παρέμβαση». «Ενδεχομένως να υπήρχε κάτι θετικό με την παρέμβασή του ή και να μην υπήρχε, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ», τόνισε.

Κλείνοντας τόνισε πως «φύγαμε από τη συνεδρίαση της ΚΕ με περισσότερη ευθύνη, γιατί τα πράγματα με λιγότερους ανθρώπους έχουν περισσότερες δυσκολίες», για να συμπληρώσει πως «δεν μπορεί κανείς ούτε να χειροκροτήσει, ούτε να νιώσει όμορφα ή να πει ότι είναι καλύτερα».