Το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι ιδιαίτερα βαρύ καθώς εσχάτως εμφανίζεται προβληματισμένος με τον Στέφανο Κασελλάκη ακόμα και ο βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο τελευταίος στήριξε από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα Κασσελάκη και είναι από τα λίγα πρόσωπα εντός του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πολύ κοντά στον νέο πρόεδρο και τον συμβουλεύουν για τις πολιτικές του κινήσεις.


Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και εν αποστρατεία ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού άρχισε να προβληματίζεται όχι τόσο με τις απειλές για διαγραφές στελεχών, με τις οποίες γενικά συμφωνούσε, αλλά με τις αυταρχικές δηλώσεις Κασσελάκη για εσωκομματικό δημοψήφισμα, το οποίο πυροδότησε μια φυγή στελεχών που ούτε ο ίδιος είχε προβλέψει. Μάλιστα σε ιδιωτικές συζητήσεις ο ίδιος πλέον θεωρεί σχεδόν σίγουρη και την αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου μαζί με πολλούς βουλευτές και στελέχη του κόμματος, εκδηλώνοντας την ανησυχία του για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και τον κίνδυνο το κόμμα να μείνει χωρίς οργανωμένη βάση. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι πρέπει και ο νέος πρόεδρος να βάλει νερό στο κρασί του, μήπως καταφέρει να κρατήσει στο κόμμα σημαντικά στελέχη, στέλνοντας και δημοσίως τα μηνύματά του στη νέα ηγεσία.

Οι δεύτερες σκέψεις του Αποστολάκη


Ωστόσο ο προβληματισμός του βουλευτή για τον Στέφανο Κασσελάκη άρχισε να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ο νέος πρόεδρος άσκησε κριτική για το λεγόμενο «μαξιλαράκι των 37 δισ.», ασκώντας ουσιαστικά κριτική στον πυρήνα των αποφάσεων της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, κάτι το οποίο ενοχλεί και πολλά πρόσωπα εντός κόμματος που στηρίζουν τον νέο πρόεδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Αποστολάκης εξέφρασε την άποψη στον νέο πρόεδρο να βγει και να ανακαλέσει μερικώς τις δηλώσεις του, διότι αφενός πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο πρόεδρος είχε υπερασπιστεί το «μαξιλαράκι», οπότε αυτοαναιρείται, αφετέρου η δήλωση αποτελεί κόκκινο πανί για τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε όταν ο Ευάγγελος Αποστολάκης ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη αρχικά πάγωσε, καθώς φάνηκε ότι δεν θέλει να σχολιάσει δημόσια το ζήτημα. Έπειτα από τις πιέσεις των δημοσιογράφων προσπάθησε να αποδώσει τις δηλώσεις στην έλλειψη εμπειρίας όσον αφορά την ελληνική πολιτική σκηνή, με τη δικαιολογία ότι τα μαθαίνει γρήγορα, αλλά ακόμη βρίσκεται σε διαδικασία... μάθησης. Στην ίδια συνέντευξη για πρώτη φορά μίλησε για κάποιες ανησυχίες που έχει σχετικά με την ενότητα του κόμματος, ρίχνοντας τα πρώτα «ευγενικά καρφιά» στη νέα ηγεσία. Ωστόσο, παρασκηνιακά στον στενό του κύκλο δεν κρύβει τον έντονο προβληματισμό του για τη νέα ηγεσία.


Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θυσιάζει σοβαρό πολιτικό κεφάλαιο για την υποστήριξη του Στέφανου Κασσελάκη και μέχρι στιγμής βλέπει ότι δεν του βγαίνει, έχοντας αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις για τον νέο πρόεδρο, καθώς ανησυχεί για το μέλλον του ίδιου και του κόμματος. Και ίσως δεν είναι μακριά ο καιρός που αυτές οι ανησυχίες θα αρχίσουν να εκφράζονται και δημόσια και μάλιστα με πιο εμφατικό τρόπο.



Το απόσπασμα με την αντίδραση του Ευάγγελου Αποστολάκη σχετικά με τις δηλώσεις Κασσελάκη για το «μαξιλαράκι»: