Τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι. Αυτό ταιριάζει γάντι στους «επαναστάτες» της φακής, οι οποίοι νομίζουν πως οι εσωκομματικές εκλογές τους είναι... παγκόσμιο γεγονός.

Θα ψηφίσουν –λέει– σήμερα, ξανά, 150.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ με το δίευρο εν τη παλάμη. Μάλιστα.

Δηλαδή, σε πραγματικούς αριθμούς και στην πραγματική ζωή αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 4% του εκλογικού σώματος.

Η «καινούργια μέρα»

Καλή λοιπόν η φασαρία, για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ, και οι εξυπναδούλες ότι «αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα» (ναι, αύριο θα είναι Δευτέρα), ότι η ψήφος του 4% είναι «αντικυβερνητική ψήφος», ότι ο Stefanos άφησε το Μαϊάμι για να «σώσει» την Ελλάδα και ότι «σύντομα» η χώρα θα έχει αριστερή κυβέρνηση, αλλά κάποιος πρέπει να ενημερώσει όλους αυτούς τους αμετροεπείς και έχοντες μηδενική πολιτική ενσυναίσθηση ότι εθνικές εκλογές έγιναν πριν από τρεις μήνες και αυτές θα ξαναγίνουν –πρώτα ο Θεός, που λέει κι ο Κασσελάκης– σε τέσσερα χρόνια.

Αρκετά με τις παρόλες. Η χώρα και η κοινωνία έχουν σοβαρά προβλήματα και σίγουρα δεν περιμένουν αυτά να τα λύσουν οι κομήτες της πολιτικής και τα σταγονίδια του Στάλιν.

Κοντολογίς, αύριο πράγματι ξημερώνει μια καινούργια μέρα. Έτσι δείχνει το ημερολόγιο των κανονικών ανθρώπων. Μετά την Κυριακή, πάντα έρχεται η Δευτέραέκπαλαι!