Ξύπνησε και ο Γιάνης Βαρουφάκης και παριστάνοντας τον στρατηγό, υποστηρίζει ότι τα F-35 είναι άχρηστα! Ο επικεφαλής του Μερα25 θεωρεί ότι η επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι επικοινωνιακό τέχνασμα και ότι πραγματικά κερδισμένος είναι ο Ερντογάν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την άποψη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι τα F-35 είναι επιχειρησιακά άχρηστα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και να μας τα χάριζαν, δεν θα έπρεπε να τα πάρουμε. Ο μέγας στρατηγός Βαρουφάκης αποκαλεί τα πιο εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο άχρηστα διότι μπορούν να λειτουργήσουν μόνο... 20 λεπτά: «Μπορούν να πετάξουν μόνο για 20 λεπτά με πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα σε αντίθεση με τα F-16 που μπορούν να πετάνε και τρεις ώρες… Ο Ερντογάν, πράττοντας πάρα πολύ έξυπνα δεν τα θέλει...»

Φυσικά αυτά τα «άχρηστα» αεροσκάφη τα ήθελαν οι Τούρκοι σαν τρελοί, καθώς η Τουρκία πλήρωσε εκατομμύρια για να συμμετέχει στο πρόγραμμα αλλά χωρίς ανταπόκριση ενώ όταν έγινε γνωστό ότι θα τα παραλάβει η Ελλάδα και όχι η Τουρκία, τα τουρκικά μέσα έκαναν σκληρή κριτική στον Ερντογάν, μιλώντας για αποτυχία. Μάλιστα οι Τούρκοι αναλυτές εξηγούσαν πως τα τουρκικά F-16 είναι ανίκανα μπροστά στα νεότερα F-35. Επιπλέον τα F-35 χρησιμοποιούνται και από κράτη με τους πιο ισχυρούς στρατούς στον κόσμο, όπως το Ισραήλ. Λεπτομέρειες για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα μάλιστα, την περίοδο του οποίου η Ελλάδα γνώρισε τα Capital Controls, χαρακτήρισε ανοησία τη σημαντική εθνική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται ότι στο debate για τις εθνικές εκλογές σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης αν ήταν πρωθυπουργός και έκανε η επίθεση η Τουρκία, η απάντηση του ήταν ότι θα... έπαιρνε μερικά τηλέφωνα σε ξένους ηγέτες. Ευτυχώς η άμυνα της χώρας δεν είναι στα χέρια αυτών των ανθρώπων.

Ακολουθεί το απόσπασμα που ανέβασε η Ομάδα Αλήθειας: