σύστημα (το) 1. βολική δικαιολογία αποτυχίας, «αν βρεις ένα σύστημα να επικαλεστείς, δεν θα έχει καμία σημασία που δεν τα κατάφερες», 2. μυθική οντότητα, η οποία ευθύνεται για κάθε κακό, «μη με βλέπεις έτσι καταφλό, κάποτε είχα ωραίο και πυκνό μαλλί, αλλά έπεσα θύμα του συστήματος», 3. αυτό το οποίο πολεμάει τον Κασσελάκη, «εσείς που κοροϊδεύετε τον Στέφανο πρέπει να ξέρετε είναι είναι το σύστημα που τον κάνει να φαίνεται σαν να μην ξέρει τι λέει».

Στην ολιγοήμερη καριέρα του στην πολιτική και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος ο Κασσελάκης έχει ήδη προλάβει να πει πολλά αστεία. Κανένα όμως δεν συγκρίνεται με τη φράση «Κύριε Ευαγγελάτο, όλο το σύστημα είναι εναντίον μου», που ακούστηκε στη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του MEGA. Ακόμα και ο εκνευρισμός του κάθε φορά που τον ρωτούν για το παραδικαστικό «που κατέστρεψε την οικογένειά του» δεν συγκρίνεται με το γέλιο που προσφέρει αυτή η επαναστατική μυθοπλασία ενός πιστού υπηρέτη του καπιταλισμού, που η μοίρα τα έφερε να κάνει τον επίδοξο ηγέτη της ελληνικής Αριστεράς. Γέλιο που έγινε ξεκάρδισμα με τη φράση «εγώ λογοδοτώ μόνο στον ελληνικό λαό», την οποία καθόλου δεν δίστασε να ξεστομίσει το πουλέν του συντρόφου Πολάκη, παρότι ο ελληνικός λαός δεν τον έχει εκλέξει ποτέ και σε τίποτα για να μπει στον κόπο να του ζητήσει το λόγο.

Ψευδώνυμα

Είναι τόσες οι αποκαλύψεις που εμφανίζουν κάπως διαφορετικό σχεδόν οτιδήποτε έχει ισχυριστεί για τη ζωή του ο Στέφανος ο Κασσελάκης, που ειλικρινά δεν πρόκειται να εκπλαγώ καθόλου αν διαβάσω ότι τελικά είναι στρέιτ, το πραγματικό του όνομα είναι Ανδρέας Τεπενδρής και η επιχειρηματική του δραστηριότητα έχει να κάνει με ανεμόμυλους.

Φτάνει πια με τις εξαγγελίες!

Ακουσα για πολλοστή φορά εξαγγελίες για τη χρήση καμερών για την επιβολή του ΚΟΚ (και όχι μόνο αυτού) και το μόνο που έχω να πω είναι ότι ελπίζω στο μέλλον να μη μετράμε την ηλικία μας με τη συγκεκριμένη εξαγγελία. Ελπίζω δηλαδή να μη λέμε «ο Γιώργος είναι 20 εξαγγελιών για τοποθέτηση καμερών στους δρόμους», όταν θέλουμε να πούμε ότι κάποιος είναι 2 ετών.

Αποτυχία

Η παράσταση του «προέδρου» των Σπαρτιατών Στίγκα, με τίτλο «θέλω να γίνω Κασιδιάρης στη θέση του Κασιδιάρη», τελικά κατέβηκε ξαφνικά μετά από πολύ λίγες παραστάσεις. Ελπίζω μόνο η αιτία να μην είναι ότι του έγινε μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί.