ωρομέτρηση (η) 1. το μέτρημα ωρών, «για να είναι σίγουρη ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν τις ώρες τις οποίες πληρώνονται, η διοίκηση του νοσοκομείου τοποθέτησε ένα μηχάνημα ωρομέτρησης», 2. καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, εργασιακή καταπίεση, «συνάδελφοι, με τη φόρα που έχει πάρει η εργοδοσία και την ωρομέτρηση που επιβάλλει, όπου να ’ναι θα μας ζητήσει να δουλεύουμε στη δουλειά».

Στην αρχή νόμιζα πως η αντίσταση κάποιων εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» (γράφω «κάποιοι» γιατί δυστυχώς δεν είναι όλοι τους αγωνιστές) στο σύστημα ωρομέτρησης που θέλει να εγκαταστήσει η διοίκηση, αντίσταση η οποία διαβάζω ότι οδήγησε και στο πέταγμα μπογιάς (υποθέτω κόκκινης) σε ένα μηχάνημα, είναι άλλη μια προσπάθεια για υπεράσπιση του δικαιώματος στην κοπάνα.

«Ο μόνος που μπορεί να μη θέλει να φαίνεται τι ώρα έρχεται στη δουλειά και τι ώρα φεύγει είναι αυτός που δουλεύει λιγότερες ώρες από αυτές για τις οποίες πληρώνεται», σκέφτηκα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έκανα λάθος.

Θέλω να πω ότι δεν είναι σωστό να αποκλείσουμε την πιθανότητα οι αντιδράσεις στον έλεγχο των ωρών εργασίας να προέρχονται από εργαζομένους οι οποίοι δουλεύουν συχνά υπερωρίες, αλλά δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουν τον φορολογούμενο με τα χρήματα τα οποία αντιστοιχούν στις υπερωρίες αυτές και έτσι προτιμούν η υπερωριακή τους απασχόληση να γίνεται στα κρυφά.

Προνόμια

Θέλω να σας ενημερώσω ότι ο Στέφανος ο Κασσελάκης παραμένει αμετακίνητα εναντίον των προνομίων των Ελλήνων βουλευτών. Προνόμια τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέετε με την προσωπική φρουρά για υποψήφιο σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας που δεν εξελέγη, το οποίο είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα που απολαμβάνει κάθε Ελληνας πολίτης όταν το έχει ανάγκη.

Διαφήμιση σε άγνωστο προϊόν

Σχετικά με το τσίρκο των Σπαρτιατών, αυτό που δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε είναι η βοήθεια που παρείχαν στο κόμμα όσοι κάθε τρεις και λίγο «αποκάλυπταν» ότι πρόκειται για κόμμα του Κασιδιάρη. Όχι επειδή δεν είναι αλήθεια, αλλά επειδή το μόνο που κατάφεραν είναι να το διαφημίζουν σε όσους ήθελαν να ψηφίσουν Κασιδιάρη, αλλά δεν ήταν σίγουροι ποιο είναι το κόμμα του.

Ακατανόητο

Βλέπω το βίντεο με τον διαταραγμένο συμπολίτη ο οποίος επιτέθηκε σε περαστική με σύριγγα και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Ξέρω ότι ο «νομικός μας πολιτισμός» υπερασπίζεται κυρίως τους δράστες, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θέλει τόσο πολύ να κρύβει την ταυτότητά τους από τα μελλοντικά τους θύματα.