ασφάλεια (η) 1. αυτό που κάποιος θέλει, το επιθυμητό «μια ζωή στην οποία να μην κινδυνέυω συνεχώς από κάθε νταή ή από κάθε κακοκαιρία είναι η ασφάλειά μου» 2. αυτό που λείπει «θα ήθελα μια μέρα να δω να τιμωρούνται όσοι οδηγούν σαν παλαβοί, αλλά φοβάμαι πως αυτό είναι ασφάλεια» 3. πολιτική υπόσχεση που δεν πραγματοποιείται «μας υποσχέθηκαν επιβολή του νόμου, αλλά τελικά ήταν ασφάλεια»

Φοβάμαι ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση και γενικώς από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ότι αυτό που όλο και περισσότεροι πολίτες ζητούν είναι μια ζωή στην οποία θα νιώθουν ότι το κράτος (ακόμα κι όταν δεν τα καταφέρνει τελικά) έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους προστατεύσει από καιρικά και κοινωνικά φαινόμενα – ανεξαρτήτως ακρότητας. Μια ζωή που όταν πλημμυρίζει το χωριό σου θα ξέρεις πού να πας και θα είσαι σίγουρος ότι η βοήθεια θα έρθει. Μια ζωή στην οποία οι νταήδες στις μπουκαπόρτες, ακόμα κι αν θέλουν, φοβούνται να σε πετάξουν στη θάλασσα. Μια ζωή που οι κανόνες επιβάλλονται και τα σχέδια δεν είναι απλά λέξεις. Φοβάμαι ότι μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό το μήνυμα της εκλογικής συντριβής όσων μπέρδευαν την επιβολή του νόμου με «αυταρχισμό» και την αστυνόμευση με «χούντα». Κι ακόμα πιο πολύ φοβάμαι για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα το καταλάβουν και θα το εκμεταλλευτούν πρώτοι.

Συναυλίες

Η διεξαγωγή μιας μεγάλης συναυλίας με χιλιάδες θεατές από όλο το Λεκανοπέδιο την ώρα που στους κατοίκους της πόλης έχει σταλεί μήνυμα περιορισμού των μετακινήσεων από το 112 είναι μια σοβαρή ένδειξη για την ανάγκη μετονομασίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας σε υπουργείο Ο,τι σας φωτίσει ο Θεός.  

Επιτέλους, ένας υπουργός με χιούμορ

«Αν υπάρχει χαλάρωση έναντι στην εφαρμογή των κανόνων να ξέρετε ότι θα είναι από τα πρώτα πράγματα τα οποία θα κάνουμε», είπε με αποφασιστικότητα ο υπουργός Βαρβιτσιώτης (όπου «κάνουμε» υποθέτω ότι ήθελε να πει «καταπολεμήσουμε», αλλά δεν έβρισκε τη λέξη). Υποθέτω ότι δεν συμπλήρωσε «αμέσως μόλις γίνουμε κυβέρνηση» επειδή δεν του αρέσει το εύκολο χιούμορ και θέλει το ακροατήριό του να σκέφτεται.

Μέσα έπεσε

Ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος περιφερειάρχης, σύντροφος Ιωακειμίδης, απεφάνθη: «οι άνθρωποι που έκαναν τη δολοφονία όλο το καλοκαίρι έχουν κάνει τόσο σκληρή δουλειά που είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης... όχι ότι τους δικαιολογεί... ΑΛΛΑ έχουν εξαντληθεί και θέλουν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως απέναντι στην εταιρεία... γιατί ο άνθρωπος δεν είχε εισιτήριο και πήγε εκεί».