πρόσληψη (η) 1. λύση για κάθε πρόβλημα, «δεν ξέρω τι περιμένεις από μένα αλλά πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχω προσλήψεις», 2. αυτό που κατευνάζει, ηρεμιστικό, «μπορεί τώρα να είναι εκνευρισμένοι ή ακόμα και θυμωμένοι, αλλά σύντομα θα έχουμε προσλήψεις και όλα θα αλλάξουν», 3. άσκοπο ξόδεμα χρημάτων, σπατάλη, «άσε τις προσλήψεις και κοίτα να βάλεις μερικά λεφτά στην άκρη γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς έρχονται τα πράγματα».  

Το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό 

Τις προάλλες έγραφα για τον σύντροφο Κουτσούμπα και τις προσλήψεις τις οποίες εμφανίζει ως τη λύση για όλα τα προβλήματα του Δημοσίου και πρέπει να πω ότι τον αδίκησα. Από ό,τι φαίνεται, στις προσλήψεις και ειδικά στις νέες προσλήψεις πυροσβεστών υπάρχει διακομματική συναίνεση κι έτσι -όπως άκουσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει- στους 16.500 πυροσβέστες σύντομα θα προστεθούν και άλλοι. Αυτό που δεν άκουσα είναι αν θα προηγηθεί κάποια αξιολόγηση προσωπικού, οργάνωσης και σχεδίων ώστε να ξέρουμε αν χρειάζονται αυτές οι νέες προσλήψεις. Αν σκεφτούμε πάντως ότι, παρά τις προσλήψεις που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα, δεν φαίνεται να αυξήθηκε η αποτελεσματικότητα στην πυρόσβεση, ίσως να καταλήξουμε ότι -όπως και στο υπόλοιπο Δημόσιο- μπορεί το μεγαλύτερο πρόβλημα να μην είναι ο αριθμός των υπαλλήλων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν. Από την άλλη, πάντα είναι καλύτερο να εξαγγέλλεις προσλήψεις παρά να οργανώνεις. 

Απαράδεκτο 

Μπορεί να ψήφισα ΝΔ, αλλά είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να ετοιμάζει νομοσχέδιο, με το οποίο προστατεύει όποιους προτιμούν να δουλεύουν και ποινικοποιεί τη δράση όσων με τσαμπουκά θέλουν να επιβάλουν μια απεργία. Μόνο δυστοπική μπορώ να χαρακτηρίσω την πραγματικότητα που προστατεύει όσους θέλουν να δουλέψουν και διώκει όσους με τη βία θέλουν να τους εμποδίσουν. 

Η κανονικότητα είναι για τους άλλους 

Χίλια μπράβο στην «ινφλουένσερ» (δεν την ξέρω, αλλά υποθέτω είναι γνωστή), η οποία ανέβασε βίντεο στο οποίο διαμαρτυρόταν για τις ουρές στα αστυνομικά τμήματα τονίζοντας πως αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα. Για να τονίσει μάλιστα το επιχείρημά της, έκανε την καταγγελία της την ώρα που οδηγούσε χωρίς ζώνη ασφαλείας και κρατώντας έναν καφέ στο χέρι. 

Μόνο ντροπή 

Εκείνη έμεινε πάνω επτά μήνες σε κωματώδη κατάσταση αλλά τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Οι εγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί της είχαν προκαλέσει προσωρινή απώλεια της ομιλίας, ενώ αδυνατούσε να κινηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί. Τελικά πέθανε χθες. Εκείνος που τη σάπισε στο ξύλο καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή και σύντομα θα κυκλοφορεί ελεύθερος.