Νέες προσλήψεις -τις περισσότερες δυνατές- στην Πυροσβεστική και αυστηροποίηση των ποινών για εμπρησμούς προγραμματίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα.

Παράλληλα, όπως είπε, ήδη καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για τις περιπτώσεις που αφορούν τις πυρκαγιές του Ιουλίου, ενώ από σήμερα ξεκινούν οι σχετικές αιτήσεις των πληγέντων στον Έβρο. Τα χρήματα θα δοθούν σε λιγότερο από ένα μήνα. Σημείωσε ακόμα ότι έχουν καταστραφεί περισσότερα από 150 κτίρια, σπίτια και επαγγελματικές στέγες.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα δύσκολο καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι κυρίαρχη προτεραιότητα ήταν η «προστασία της ανθρώπινης ζωής που φέτος κρίθηκε περισσότερο αναγκαία από ποτέ». Όπως είπε, τα σχέδια εκκένωσης που τέθηκαν σε εφαρμογή αφορούσαν 20.000 άτομα στη Ρόδο, 15.000 άτομα στον Έβρο όπου ταυτόχρονα εκκενώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι όπου υπάρχουν θα αποδοθούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας της Πολιτικής Προστασίας, βάζοντας τέρμα στα σχετικά σενάρια. «Έχουμε ένα πρωτοφανές πρόβλημα και δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή για το ποιος φταίει», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «θα γίνει απολογισμός και όλες οι αναλύσεις θα γίνουν πράξεις»,

Υπογράμμισε ακόμα ότι τη φετινή αντιπυρική περίοδο δόθηκαν περισσότερα χρήματα από ποτέ στους δήμους.