Στη διαρκή ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας ότι αγγίζει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα για τη Δαδιά και τον Έβρο, όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δόθηκαν έξι εκατομμύρια ευρώ το 2022 και το 2023 για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι στον τομέα της δασοπυρόσβεσης έχουν δημιουργηθεί νέα εργαλεία, όπως οι δασοκομάντος και το αντιπύρ, για το οποίο τα στελέχη της Πυροσβεστικής έχουν κάνει ειδική εκπαίδευση στην Αμερική. Προανήγγειλε ότι οι κυρώσεις θα είναι πολύ πιο αυστηρές για τους πολίτες, αλλά και τους δήμους όσον αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων, ενώ τόνισε ότι πλέον ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να μπαίνουν αυτεπάγγελτα στα ακαθάριστα οικόπεδα των ιδιωτών.

Ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση τα περιστατικά που αφορούν το πεδίο της ασφάλειας του πολίτη. Σημείωσε ότι υπάρχει διάχυτη κουλτούρα ανομίας και επιλεκτική εφαρμογή της νομιμότητας κάποιες φορές. Τόνισε ωστόσο ότι δεν γίνεται να μην μπορεί να έχει ο πολίτης εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Ασπρόπυργο, ανέφερε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συγκάλεσε ειδική σύσκεψη και έχει ζητηθεί να υποβληθεί σχέδιο για την παραβατική συμπεριφορά στην περιοχή αλλά και για το πώς συνδέεται αυτή με το οικονομικό έγκλημα. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η περίοδος ανοχής έχει τελειώσει, τόνισε ο Άκης Σκέρτσος. Ανέφερε ωστόσο ότι όλα τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με την καταστολή, όλες οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να ενταχθούν στην εκπαίδευση και το κράτος πρόνοιας.

Για το δικαστικό σύστημα τόνισε ότι οι αναβολές θα περιοριστούν στις ελάχιστες, δηλαδή σε μία: Είναι -είπε- πρώτη προτεραιότητα η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, οι δίκες να μη διαρκούν περισσότερο από ό,τι σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Στόχος είναι να υπάρχει σύγκλιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε όλα τα πεδία, υπογράμμισε τέλος ο Άκης Σκέρτσος.