Με μία αυστηρή δήλωση μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος για τα περιστατικά αισχροκέρδειας που έχουν σημειωθεί στην αγορά, με αφορμή τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel: «Κανένας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί μια μεγάλη η κρίση. Το κράτος έχει εργαλεία, έχει ρίξει πρόστιμα σε μεγάλες αλυσίδες. Δεν μένουμε σε αυτό. Προφανώς στηρίζουμε τα εισοδήματα. Θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να κερδοσκοπήσει».

Ακόμα, έκανε λόγο και για το τραγικό συμβάν με τα νεκρά μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας που είχε σταλθεί να συμβάλλει στη Λιβύη και συγκεκριμένα στην πόλη Ντέρνα, η οποία επλήγη σοβαρά από τις πλυμμήρες της κακοκαιρίας Daniel.

Ο κ. Σκέρτσος έδωσε συλλυπητήρια στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν στη Λιβύη. «Έπρεπε να γίνουν αναγκαίες διασταυρώσεις στοιχείων. Δεν είναι εύκολες οι επικοινωνίες σε μια χώρα σαν τη Λιβύη», ανέφερε για την αρχική λανθασμένη πληροφόρηση για το τροχαίο στη Λιβυη.

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο υπουργός Επικράτειας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ένα μέτρο που εξαγγέλθηκε είναι η αποδέσμευση 2500 αστυνομικών από τη φύλαξη επισήμων προσώπων: «Ο πρωθυπουργός έδωσε το παράδειγμα με το 50% της δικής του φρουράς. Βασική αποστολή κράτους η ασφάλεια του πολίτη. Η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτό, στο κομμάτι της καταστολής της παραβατικότητας».

Ακόμα, πρόσθεσε πως προτεραιότητα και προεκλογική δέσμευση είναι επίσης για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία και πως ήδη βήματα που έχουν βελτιώσει κατάσταση στο ΕΚΑΒ.

«Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή, εποικοδομητική αντιπολίτευση»

Για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου του προέδρου, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση: «Αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα είναι μια σοβαρή, εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ας κλείσει η περίοδος και θα αξιολογήσουμε κατά ποσό θα μπορεί ο νέος ή νέα πρόεδρος να επιτελέσει το ρόλο αυτό».

Τέλος, συμπλήρωσε σχετικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα πρέπει να γίνει σοβαρή αυτοκριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεχόμενες ήττες. Αντίθετα ακούμε ρητορικά σχήματα που θυμίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκε. Η ανανέωση στην πολιτική είναι οξυγόνο. Χρειαζόμαστε νέες ιδέες, χρειαζόμαστε τη συμμετοχή. Θα κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ποιον ή ποια θέλουν να τους εκπροσωπεί».