Αντίο ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα, που πλέον θα είναι δημόσια με την Οδηγία 2023/970 της Ε.Ε.! Η αποδόμηση του φιλελεύθερου τρόπου ζωής από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, που αποφάσισαν ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους μισθούς των συναδέλφων τους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα ή «έργο ίσης αξίας»! «Οργουελικό» και δεν πρόκειται για σενάριο: Η οδηγία παρουσιάζεται από την Ε.Ε. ως αναγκαία ώστε να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, με επιχείρημα ότι οι γυναίκες αμείβονται κατά μέσο όρο 13% λιγότερο από τους άνδρες.  

Η Οδηγία αφορά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και το Δημόσιο, με πρόσχημα το χάσμα των μισθών στα δύο φύλα, όπου όλοι θα μπορούν να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τις μισθολογικές καταστάσεις των συναδέλφων τους ακόμα κι αν αυτοί το αρνηθούν! Στην περίπτωση μάλιστα που οι πληροφορίες είναι ανακριβείς ή ελλιπείς, τότε θα αναλαμβάνει δράση το συνδικάτο, που θα ζητά «περαιτέρω και εύλογες διευκρινίσεις και λεπτομέρειες σχετικά με τα παρεχόμενα δεδομένα ώστε να λάβουν αιτιολογημένη απάντηση». 

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο της κακόγουστης φάρσας των «δικαιωματιστών», με σαφή ιδεολογικό χαρακτήρα, που κάθε άλλο παρά στοχεύει στη μείωση των μισθολογικών διαφορών μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αντίθετα, είναι σαφές ότι θα δημιουργήσει σοβαρότερους διαχωρισμούς στους χώρους εργασίας: Κυρίως όμως θα αποτελέσει την αρχή για την παραβίαση της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας του ατόμου. Είναι μια φρικιαστική Οδηγία αναντίστοιχη με τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα δεν θα την εφαρμόσει.