«Γνώθι σ’ αυτόν»; (Αν γνώριζα τον εαυτό μου, θα το ’βαζα στα πόδια) – Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε

Η… κασσελακειάδα καλά κρατεί. Για λάθος λόγους, αλλά αυτό αφορά, κυρίως, τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο έως καθόλου την κοινωνία.

Μπορεί στην ομάδα Κασσελάκη να μην τα πηγαίνουν καλά με τα μαθηματικά και να μπερδεύονται, αλλά κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι οι περίπου 60.000 φίλοι και μέλη (πολλά μιας χρήσης) που τον ψήφισαν, είναι σε σχέση –ναι, οι αριθμοί πάντα σε σχέση είναι, ποτέ μόνοι και ξεκομμένοι– με το εθνικό εκλογικό σώμα… σταγόνα στον ωκεανό.

Επίσης, κάποιος να ενημερώσει τον ουρανοκατέβατο Στέφανο ότι πολλοί αγάπησαν τον λαϊκισμό, αλλά τον κοπανιστό αέρα ουδείς.

Γιατί, μεταξύ μας, η τοξικότητα που καθημερινά παράγει ο Κασσελάκης, καθώς και όλα αυτά τα βερμπαλιστικά τσιτάτα που ξεφουρνίζει κάθε τρεις και λίγο, μπορεί να ικανοποιούν τα ταπεινά ένστικτα ενός όχλου που ζει και φαντασιώνεται στον σκοτεινό κόσμο του Διαδικτύου, αλλά οι κανονικοί πολίτες περιμένουν από έναν νέο πολιτικό να τους πει, τουλάχιστον, τα… βασικά:

Τι προτείνει για την οικονομία και την ακρίβεια;

Τι προτείνει για την ανάπτυξη;

Τι προτείνει για τον κόσμο της εργασίας;

Τι προτείνει για την Υγεία;

Τι προτείνει για τον Πολιτισμό;

Για τα εθνικά θέματα, ας το αφήσει καλύτερα. Τουλάχιστον μέχρι να μάθει τη διαφορά από το «κρατίδιο» και τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, ας μην εκτίθεται κι άλλο…