Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα στα κόμματα εκείνα που με περίσσια... σεμνότητα και... ταπεινοφροσύνη λένε πως μόνο αυτά είναι προοδευτικά και δημοκρατικά.

Ο λόγος φυσικά για τον σχεδόν ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ο μεγαλοϊδεατισμός της ηγεσίας του έχει χτυπήσει... πράσινο.

Λόγω περιορισμένου χώρου δεν θα... εμβαθύνουμε στις φανφάρες περί προοδευτικότητας που με ευκολία εκστομίζουν τα στελέχη τους, σημειώνοντας μόνο κάτι για όλους αυτούς τους ανιστόρητους: στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και στις δημοκρατίες –αν δεν το γνωρίζουν– υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες: εκλογές, σύνταγμα, Κοινοβούλιο και άλλες τέτοιες... λεπτομέρειες.

Η μισή Ελλάδα εμπιστεύθηκε Κυριάκο Μητσοτάκη

Επίσης, θα έπρεπε να γνωρίζουν –όσοι ζουν στην Ελλάδα και όχι σε κάποιον φανταστικό πλανήτη– ότι το 2019 και το 2023 η μισή Ελλάδα εμπιστεύτηκε την ψήφο της στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Μπορεί να μην τους αρέσει, αλλά ο λαός έτσι έκρινε, έτσι ψήφισε. Και εξ όσων γνωρίζουμε, στις δημοκρατίες και ουχί στις... σοβιετίες, δεν μπορείς να αλλάξεις τον λαό επειδή σε καταψηφίζει.

Άρα, πάει πολύ να κατηγορούν –γιατί αυτό κάνουν, άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουν– το 40% και πλέον του εκλογικού σώματος ότι δήθεν δεν είναι δημοκράτες και προοδευτικοί. (Θα ήταν χρήσιμο για τους ίδιους να μελετήσουν τα εκλογικά κιτάπια και να δουν τι ψήφισαν, στις πρόσφατες εκλογές, οι λαϊκές συνοικίες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι εργάτες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η μεσαία τάξη. Οχι τίποτε άλλο, αλλά για να πάψουν να λένε κοτσάνες.)

Άρα, πάει πολύ ο μειοψηφικός και υπό διάλυση ΣΥΡΙΖΑ του 17% να εμφανίζεται ως αποκλειστικός «αντιπρόσωπος» της προοδευτικότητας και της δημοκρατικότητας.

Για το ΠΑΣΟΚ, τέλος, τι να πει κανείς; Πρώτα είχαμε τον Ανδρουλάκη, που αυτοχρίστηκε ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων και τώρα θαυμάζουμε τους συντρόφους της Χαριλάου Τρικούπη ως ξέγνοιαστους καβαλάρηδες (πάνω στο καλάμι της αλαζονείας και της αμετροέπειας) να τρέχουν στα πράσινα λιβάδια του λαϊκισμού.

Συμπέρασμα: ο λαός έδωσε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρή αυτοδυναμία για να κυβερνήσει τη χώρα. Για να του λύσει τα προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει πως ο λαός δεν θέλει να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση. Οταν όμως βλέπει γύρω του μίμους –στην καλύτερη των περιπτώσεων– του Ανδρέα Παπανδρέου και του Τσίπρα, τότε δεν έχει και πολλές επιλογές...

Διαβάστε περισσότερα για