Παλιό, καλό, διδακτικό και με ανεκτίμητη ιστορική αξία για τα πολιτικά μας πράγματα.

Το 2019, ο Νίκος Ανδρουλάκης –μαζί με τους άλλους συναδέλφους του στην Κομισιόν– αξιολογήθηκε για τη δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και... κατάφερε –διότι περί κατορθώματος πρόκειται– να μεγαλουργήσει: βγήκε 588ος από τους 749 ευρωβουλευτές!

Ανάμεσα στα κριτήρια ήταν η συμμετοχή τους κατά τις συνεδριάσεις των επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου, η συμμετοχή τους στην ολομέλεια, στις ψηφοφορίες, οι ερωτήσεις που κατέθεσαν αλλά και οι απαντήσεις που έδωσαν.

Τότε, φυσικά, η είδηση πέρασε στα ψιλά, γιατί είχαμε εκλογές στην Ελλάδα και πού χρόνος να ασχοληθούμε (και) με τα... επιτεύγματα του συντρόφου Ανδρουλάκη.

Όμως, ύστερα από περίπου δύο χρόνια, ήρθαν και… οι μέλισσες· ήτοι: οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να κάνουν το πολιτικό τους αστέρι και με τη βούλα αρχηγό του κόμματος. (Πάντα διορατικοί οι φίλοι μας οι ΠΑΣΟΚοι. Περί ορέξεως, φυσικά, κολοκυθόπιτα.)

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, δύο χρόνια μετά απ’ όταν κάθισε στην καρέκλα του επικεφαλής της Χ. Τρικούπη, έχει «καταφέρει» (σ.σ.: επαναλαμβάνουμε, μάστορας στα κατορθώματα) το κόμμα του να βολοδέρνει πέριξ του 12%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει χίλια κομμάτια. Κατά τα άλλα, του «φταίει» το 41% του λαού που ψήφισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συμπερασματικά, όσο ο Ανδρουλάκης δεν αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική και τα προβλήματα της κοινωνίας, τόσο θα του ταιριάζει γάντι η γνωστή έκφραση: «Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;»

Η αποκαλυπτική έρευνα

Η έρευνα που έκανε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τότε την είχε παρουσιάσει το έγκυρο euronews.gr (και ουχί κάνα εγχώριο περιθωριακό μέσο ενημέρωσης ή κάποια τσακάλια-reporters της συμφοράς) έδειξε: Νίκος Ανδρουλάκης – ΠΑΣΟΚ – Ελιά, 13ος μεταξύ των 21 Ελλήνων ευρωβουλευτών και 588ος από τους 749 ευρωβουλευτές.

«Κοινώς δεν είχε να επιδείξει ΤΙΠΟΤΑ! NOTHING!» όπως γράφει σκωπτικά στο X (πρώην twitter) ο χρήστης John Georgoulas, προσθέτοντας ότι ο «σύντροφος» Νίκος Ανδρουλάκης «αντί να δει πώς θα παραγάγει πολιτική, ασχολείται με τον αν έφαγε ο πρωθυπουργός με τον ανιψιό του»…