Πυρ και μανία εμφανίστηκε στο KONTRA ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος έκανε, από πλευράς του, τα δικά του σχόλια σχετικά με την επόμενη μέρα που έχει ξημερώσει στο κόμμα της Κουμουνδούρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφήνοντας αιχμές για τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και τον βουλευτή Επικρατείας, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος είναι και ένας εκ των υποστηρικτών του προέδρου.

«Ο ναύαρχος Αποστολάκης δεν νομίζω ότι είναι καν ΣΥΡΙΖΑ. Βρέθηκε κάπου», είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Αποστολάκη, ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη σημείωσε: «Νομίζω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν γνωρίζει τα βαθύτερα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω την εντύπωση ότι δεν γνωρίζει καν πώς έχει διαμορφωθεί η ελληνική κοινωνία, τουλάχιστον τα 10-15 τελευταία χρόνια».

Μάλιστα, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως στην Κουμουνδούρου υπάρχουν «κι άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι χθεσινοί, οι οποίοι είναι άσχετοι» και «δεν ξέρουν πώς δουλεύουν αυτά τα πράγματα».

Τα σχόλια για Παππά και Κασσελάκη 

Αιχμηρός ήταν και για τους ανθρώπους που περιστοιχίζουν τον κ. Κασσελάκη, κάνοντας ειδική αναφορά στους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη: «Πέρα από τις ικανότητές του, ο Νίκος Παππάς, εκ σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω αν συμβουλεύει με ψυχραιμία και ανοιχτό μυαλό τον πρόεδρό του, με τον οποίο προσήλθε», είπε, ενώ για τον Παύλο Πολάκη είπε ότι έχει μυαλό, αλλά είναι πολύ πολωτικός ως χαρακτήρας: «Δεν ξέρω αν μπορεί να είναι ο καταλύτης της ενότητας και της συμπερίληψης και της αγκαλιάς, που την έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι ψυχολογικά, αλλά επειδή δεν έχει δυνάμεις να σπαταλήσει».

Πάντως για ακόμα μία φορά, τα λόγια ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι χαρακτηριστικά της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο, μάλιστα, υποτίθεται πως κάποια στιγμή θα πρέπει να πραγματοποιήσει και ένα -κρίσιμο για την ύπαρξή του- Συνέδριο σε λίγο καιρό.