Τελικά στην Αμερική ήταν ή δεν ήταν Ρεπουμπλικάνος ο Στέφανος Κασσελάκης;

Όλα ξεκίνησαν όταν διέρρευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένα έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικάνων.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

kasselakis-gop.jpg

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δημοσίευσε κάρτα διαπίστευσης μέλους/ψηφοφόρου από το Republican Party του Στέφανου Κασσελάκη. Επίσης μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι και ο σύντροφός του Τάιλερ Μακμπέθ, ο όποιος εμφάνιζε και έντονη δραστηριότητα στα social media με αιχμή τό Τwitter (σημερινό Χ), επιδιδόμενος σε σχόλια υπέρ της γραμμής του Ντόναλντ Τραμπ.

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ πού έχουν ενημερωθεί για την πολιτική ταυτότητα του νέου προέδρου στις ΗΠΑ θυμίζουν τα άρθρα του κ. Στέφανου Κασσελάκη στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης, η οποία, ως γνωστόν, πρεσβεύει απόψεις που δεν θεωρείται ότι απηχούν τις πολιτικές προσεγγίσεις του Democratic Party, στο oποίο ανήκει o Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν".

Η διάψευση Κασσελάκη

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στα Social Media, διέψευσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα λέγοντας:

«Δείτε τι σκαρφίστηκαν τα ακροδεξιά πιστόλια ανήμερα εκλογών! Να με εμφανίσουν ως Ρεπουμπλικανό. Ο οποίος μάλιστα, το 2023, την ώρα που συζητούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, τάχα εγγραφόταν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις ΗΠΑ! Το «έγγραφό» τους έχει μέχρι και ψεύτικη διεύθυνση. Σας παραθέτω -όπως πάντα- την αλήθεια: Πληκτρολογώ τα πραγματικά μου στοιχεία και το σύστημα δεν με εμφανίζει εγγεγραμμένο σε κανένα κόμμα. Όμως δεν θέλω να κρύβομαι: Στήριξα φανερά το Δημοκρατικό Κόμμα και τους Ομπάμα - Μπάιντεν από το 2007. Και οι μικρές δωρεές που έχω κάνει, ήταν πάντα στο Δημοκρατικό Κόμμα. Ως προς την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Δείτε την ανάρτηση:

Όλα καλά μέχρι εδώ και ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος.

Όμως, ψάχνοντας λίγο παραπάνω στο διαδίκτυο φαίνεται πως υπάρχει ένα λινκ το οποίο εμφανίζει όντως τον Στέφανο Κασσελάκη ως ψηφοφόρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

Δείτε στιγμιότυπο οθόνης από την ιστοσελίδα:

gop-kasselakis.jpg

Διά του λόγου το αληθές, μπορείτε να μεταβείτε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα με ένα κλικ ΕΔΩ

Ερωτάται λοιπόν ξανά ο κ. Κασσελάκης: Ήταν πράγματι μέλος και ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια της διαμονής του στις ΗΠΑ;