Τρεις ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μπάχαλο που επιβεβαιώνει δεν έχει συνοχή και δεν πρόκειται να αποκτήσει, αφού ουδέποτε υπήρξε κόμμα εξουσίας.

Και ύστερα αναρωτιούνται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο κόσμος τούς έχει γυρίσει την πλάτη. Πώς να μην τους τη γυρίσει με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου; Πώς να μην τους γυρίσει την πλάτη με αυτό το μπάχαλο που επικρατεί και επιβεβαιώνει ότι δεν είναι δυνατόν αυτό το κόμμα, με την εικόνα διάλυσης που εκπέμπει, να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας.

Σαν να μην έφτανε ο καβγάς για τις ευθύνες της ήττας στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ήρθαν οι δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει «αντάρτες» της ΝΔ στον β’ γύρο των εκλογών, για να μετατρέψουν σε αλαλούμ το εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τη γενικότερη γραμμή του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης; Οτι πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό που η χώρα δεν έχει στην κυβέρνηση το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχε διαλυθεί εντελώς το κράτος και κανένας από όλους αυτούς δεν θα μπορούσε να καταλάβει τι ζημιά θα είχαν δημιουργήσει στο κράτος.

Αναξιόπιστη αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

Το έχω ξαναγράψει και μάλιστα πολλές φορές στη σελίδα στο «Μανιφέστο». Η χώρα είναι εξαιρετικά άτυχη που έχει μια τόσο αναξιόπιστη αντιπολίτευση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράλληλα είναι εξαιρετικά τυχερή που δεν έχει μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε αυτήν.

Τρεις ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα που επιβεβαιώνουν ότι το κόμμα αυτό δεν έχει συνοχή και δεν πρόκειται να αποκτήσει, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί για να έχει πλατιές συμμαχίες στην κοινωνία, γι’ αυτό και με εξαίρεση το 2015, ουδέποτε υπήρξε κόμμα εξουσίας.

Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί στη θέση του αναξιόπιστου ΣΥΡΙΖΑ μια νέα πολιτική δύναμη που θα έχει φιλοευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και θα διαθέτει τη σοβαρότητα που πρέπει να διαθέτει ένα κόμμα που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσο η χώρα διαθέτει τόσο κακή, τοξική και αναξιόπιστη αντιπολίτευση, ζημιώνεται συνολικά το πολιτικό σύστημα και κατά συνέπεια οι ψηφοφόροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται σιγά σιγά και δεν μπορεί να προσφέρει το παραμικρό…