Καθόλου καλά δεν πάνε τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά την εκλογή νέου αρχηγού και μετά από 5 συνεχόμενες εκλογικές ήττες με τον Αλέξη Τσίπρα αρχηγό, ήρθε μια έκτη πανωλεθρία, η οποία σε απόλυτους αριθμούς επιβεβαιώνει την καθοδική πορεία που έχει πάρει το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Επί της ουσίας, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν χρεώνεται ο Κασσελάκης τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής δείχνουν ότι μετά την αλλαγή αρχηγού όχι μόνο δεν άλλαξε το κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεχίζει να χάνει ποσοστά σε όλη την επικράτεια. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα χαρακτηριστικά κόμματος εξουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί στην Κουμουνδούρου να πιστεύουν ότι ο Στ. Κασσελάκης δεν χρεώνεται προσωπικά την αρνητική εικόνα που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρειες, αλλά για τον ίδιο ήταν ένα προσωπικό στοίχημα να διατηρήσει μια καλή πορεία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποντάροντας πολλά στο επικοινωνιακό του εκτόπισμα.

Στην πραγματικότητα, επιβεβαιώθηκε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης στον Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν αρκούν οι επικοινωνιακές κινήσεις από μόνες τους για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Στο σύνολο της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να χάνει 5 μονάδες πανελλαδικά στις 13 Περιφέρειες της χώρας, συγκεντρώνοντας 12,8%, όταν στις εθνικές κάλπες του περασμένου Ιουνίου συγκέντρωσε 17,78%. Το ποσοστό που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταπήδησε στο ΚΚΕ, το οποίο εμφανίστηκε ανεβασμένο σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πολιτική δράση του Στ. Κασσελάκη σε σχέση με τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν φαίνεται να λειτούργησε και τόσο ευεργετικά για τις βασικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα και Αττική, με τον Κώστα Ζαχαριάδη να έρχεται τρίτος και τον Γ. Ιωακειμίδη (15,7%) να έρχεται δεύτερος, αλλά πολύ πίσω και από το ποσοστό (20%) που είχε συγκεντρώσει η Ρένα Δούρου στον πρώτο γύρο το 2019 σε συνθήκες ακραίας αντι-ΣΥΡΙΖΑ καμπάνιας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Περίπου 8 χρόνια από τις εκλογές του 2015 και ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει σιγά σιγά στα ποσοστά που ξεκίνησε…

Την Κυριακή η γαλάζια βάση ψηφίζει Γιάννη Μυλωνάκη

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις και οι δημοσκοπήσεις που είχαμε δημοσιεύσει εδώ στην εφημερίδα μας και στην Αγία Παρασκευή πρώτος ήρθε ο Γιάννης Μυλωνάκης, με δεύτερο τον πρώην δήμαρχο και κομματικά υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ Σταθόπουλο. Είναι δεδομένο ότι λόγω των υπερκομματικών χαρακτηριστικών αλλά και λόγω της νέας ηλικίας του οι χιλιάδες νεοδημοκράτες θα υποστηρίξουν τον Γιάννη Μυλωνάκη στον δεύτερο γύρο στην Αγία Παρασκευή.

Άλλωστε, ο πρώην δήμαρχος Σταθόπουλος απέτυχε και είχε ηττηθεί ξανά, είναι άνω των 70 ετών και επειδή έχει το κομματικό χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ κανένας ψηφοφόρος των άλλων κομμάτων δεν πρόκειται να τον ψηφίσει. Τον Γιάννη Μυλωνάκη είναι σίγουρο ότι θα στηρίξουν όλοι οι ψηφοφόροι του εν ενεργεία δημάρχου Β. Ζορμπά και του υποψήφιου δημάρχου Γ. Οικονόμου…

Στη Μάνδρα-Ειδυλλία ο νεότερος σε ηλικία δήμαρχος της Αττικής

Σε ηλικία μόλις 37 ετών, κέρδισε τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας ο Αρμόδιος Δρίκος με το εντυπωσιακό ποσοστό 47,36%. Είναι ο νεότερος δήμαρχος σε όλη την Αττική, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση από τον πρώτο γύρο. Η Δυτική Αττική ελπίζει στον Αρμόδιο Δρίκο για να αλλάξει η εικόνα της περιοχής και να έρθουν επενδύσεις ώστε να αυξηθεί η απασχόληση. Παράλληλα, θα δώσει προτεραιότητα στην καθημερινότητα των πολιτών, στην ασφάλεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.