Σε αυτή την δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, μαζί με τον Άγγελο Μόσχοβα. Η συζήτηση αφορούσε τη χθεσινή τοποθέτηση του κυρίου Σπίρτζη, να συμπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στις ευρωεκλογές, αλλά και στις επόμενες εθνικές εκλογές, λόγω της στρατηγικής ήττας που υπέστη η προοδευτική παράταξη. Ερωτηθείς από τον Άγγελο Μόσχοβα, εάν ο κύριος Σπίρτζης είναι «λαγός» του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να επανέλθει ο τελευταίος στην πολιτική σκηνή, εκείνος το αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν έχει κάνει ποτέ του τον «λαγό» και πως, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να κάνει κάτι, θα το κάνει μόνος του.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι η πρόταση Σπίρτζη δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά υπάρχουν ήδη ζυμώσεις και στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Απλώς ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν εκείνος που το είπε πρώτος δημοσίως. Αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος «γάμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, θα έρθει να προλάβει πρωτοβουλία τρίτου προσώπου, να ιδρύσει νέο κόμμα που να μπορεί να απευθυνθεί στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια τα δυο κόμματα να ξεφουσκώσουν. Εύλογα αναρωτιέται κανείς, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το πρόσωπο, το οποίο να μπορεί να μιλήσει στο ακροατήριο των δυο αυτών κομμάτων, κι αν το αρχικό του ονόματος του συγκεκριμένου προσώπου είναι το άλφα, ενώ το αρχικό του επωνύμου του, είναι το ταυ.

Η δήλωση Σπίρτζη

Χρήστος Σπίρτζης: «Το θέμα είναι ότι ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία μας -και κυρίως ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος της χώρας και ένα μεγάλο κομμάτι δημοκρατικού κόσμου, που έχει στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια- έχει απογοητευτεί. Ζητάει να υπάρχει ένας μεγάλος δημοκρατικός, προοδευτικός πόλος».

Άγγελος Μόσχοβας: «Πάντως αυτή την κουβέντα την έχετε πει μόνο εσείς, από το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πει (κάτι) δημόσια τουλάχιστον, γιατί καλύπτω τον χώρο..»

Χρήστος Σπίρτζης: «Να σας κάνω εγώ μια προβοκατόρικη ερώτηση; Δεν έχετε ακούσει στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ..»;

Άγγελος Μόσχοβας: «Όχι δημόσια»

Χρήστος Σπίρτζης: «Αυτό λέω. Αυτό που προτείνω εγώ, νομίζω ότι είναι κοινός τόπος στην πλειοψηφία του προοδευτικού κόσμου».

Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Μισό λεπτό, ιδιωτικά λέτε εσείς, σας το έχουν πει εσάς ότι συμφωνούν με αυτό που λέτε; Στελέχη;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Και βέβαια. Και ο κόσμος και στελέχη».

Χριστίνα Βίδου: «Γιατί λοιπόν δεν το λένε, να γίνεται και δημοσίως..;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Εσείς δεν το έχετε ακούσει ποτέ;»

Άγγελος Μόσχοβας: «Κι εγώ που κάνω το ρεπορτάζ (σ.σ. του ΠΑΣΟΚ), το ακούω. Απλά δημόσια δεν το έχει πει κανείς. Μόνο ο κύριος Σπίρτζης το έχει πει».

Χρήστος Σπίρτζης: «Αυτό που λέω, δεν είναι να αφήσουμε την πρωτοβουλία σε κάποιους ανθρώπους για να γίνει ένα τρίτο κόμμα στον προοδευτικό χώρο. Είναι συντεταγμένα τα δύο κόμματα να τολμήσουν να κάνουν αυτά τα μεγάλα βήματα, για να μην υπάρξει πρωτοβουλία που θα τα υπερβεί και τα δυο».

Άγγελος Μόσχοβας: «Το είπε ο κύριος Κασσελάκης, το βράδυ των εκλογών περίπου αυτό περιέγραψε».

Χρήστος Σπίρτζης: «Μακάρι. Όταν συνεδριάσουν τα όργανα και γίνει επιτέλους το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά εκεί θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν».