Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σε πάνελ του ΑΝΤ1, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, όπου επίσης καλεσμένοι ήταν ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης από τη ΝΔ και ο Νίκος Σοφιανός από το ΚΚΕ. Η συζήτηση αφορούσε την στήριξη που ζητάει το ΚΚΕ από τους προοδευτικούς πολίτες, προκειμένου να εκλεγεί δήμαρχος στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης, σε αντιδιαστολή με την οδηγία που έχει δώσει στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν λευκό ή να ρίξουν άκυρο ψηφοδέλτιο, όπου δεν υπάρχει υποψήφιος του ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο.

Με αφορμή την συγκεκριμένη οδηγία που έχει δώσει το ΚΚΕ στους ψηφοφόρους του, ο Γιώργος Καραμέρος υποστήριξε ότι το ΚΚΕ, όχι μόνο «έβγαλε τον Μπεο», αλλά ότι θέλει να «βγάλει και τον Μπακογιάννη» στον Δήμο Αθηναίων, επειδή το ΚΚΕ -άκουσον, άκουσον- στηρίζει την Δεξιά! Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη δήλωση αποδεικνύει ότι οι ψεκασμένοι βρίσκονται παντού, ενώ δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει αν ο κύριος Καραμέρος αντί για νιτσεράδα, ξεκινήσει να φοράει καπελάκι από αλουμινόχαρτο.

Η δήλωση Καραμέρου

Γιώργος Καραμέρος: «Αυτό που έκανε οριζόντια το ΚΚΕ - θα σας πω μια ιστορία, τι σημαίνει και πώς στηρίζει την Δεξιά, κύριε Σοφιανέ. Το 2014 βγάλατε δήμαρχο τον Μπέο στον δεύτερο γύρο. Αντί να στηρίξετε τον Κατσιαντά - αφήστε με να το πω, πρέπει να ακουστεί. Το 2014 όταν ήταν ο Μπέος όχι 9 χρόνια δήμαρχος αλλά πρωτοεμφανιζόμενος - δεν θέλετε να ακουστεί. Το 2014 στον Βόλο ο κύριος Νάνος του ΚΚΕ, αντί να στηρίξει τον προοδευτικό υποψήφιο Κατσιαντά, πάλι είπατε λευκό - άκυρο και βγήκε ο Μπέος. Εννέα χρόνια μας φορτώσατε τον Μπέο. Τώρα θέλετε να μας φορτώσετε τον Μπακογιάννη».