Ξεκινάω σήμερα μια σειρά φροντιστηριακών μαθημάτων στον πρόεδρο Στέφανο. Το κρίνω σκόπιμο διότι έχει μονόπλευρη ενημέρωση από «λίγους και εκλεκτούς», όπως κατήγγειλε θαρραλέα η Νίνα Κασιμάτη, και καλό είναι να έχει πολύπλευρη ενημέρωση. Πρώτο μάθημα, η εμμονή στην περικοπή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Τον Ιανουάριο του 2019, μόλις 5 μήνες μετά τα πανηγύρια του Αυγούστου του 2018 στο Ζάππειο ότι δήθεν η χώρα εξήλθε των Μνημονίων και ανέκτησε τη δημοσιονομική της ελευθερία, κατά τη διαδικασία της εκδίκασης δεκάδων αιτήσεων αναίρεσης πολιτών κατά των αποφάσεων περικοπής των Δώρων στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο «απόψεων», με το οποίο τάχθηκε υπέρ των μνημονιακών περικοπών στους μισθούς και υπέρ της κατάργησης των Δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους.

Τα δημοσιονομικά

Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται ότι «η δημοσιονομική επιβάρυνση από ενδεχόμενη επαναχορήγηση των επιδομάτων θα οδηγήσει στην απώλεια του δημοσιονομικού στόχου της χώρας με ιδιαίτερα αρνητικές –άμεσες και έμμεσες– συνέπειες στην αξιοπιστία των ελληνικών δημόσιων οικονομικών, στη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους και τη μακροοικονομική ισορροπία της ελληνικής οικονομίας (…). Συμπερασματικά, η απώλεια του δημοσιονομικού στόχου θα αποτελέσει αναμφίβολα μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, η οποία θα εντείνει την αβεβαιότητα για τη δυνατότητα της χώρας να διατηρήσει υγιή δημόσια οικονομικά. Ταυτόχρονα, η μη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου, συνοδευόμενη από τη μη εφαρμογή των ως άνω μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, θα καταστήσει το δημόσιο χρέος μη βιώσιμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα πρόσβασης της χώρας στις διεθνείς αγορές».

Επειδή έρχονται Χριστούγεννα, το σημερινό πρώτο μάθημα είναι στα «SOS» και καλό είναι να το μελετήσει ο πρόεδρος, μη βγει να ζητήσει επιστροφές Δώρων και γίνει περίγελως, διότι δεν θα μπορεί να το μαζέψει μετά.