Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναγνώρισε ότι «προφανέστατα ο Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό», ενώ φιλικά ΜΜΕ λένε ξεκάθαρα ότι ο χώρος από το Κέντρο ως την Αριστερά δεν έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να απειλήσει πραγματικά τη ΝΔ.

Αντί να κοιτάξουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τι συνέβη και το κόμμα τους στις περιφερειακές εκλογές βρίσκεται στο 12,5%, γιατί έχασε περίπου 5 μονάδες στην Επικράτεια σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, ορισμένοι σύντροφοι της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι οι πολίτες έστειλαν μήνυμα και αποδοκίμασαν την κυβέρνηση!

Πραγματικά πρέπει να είσαι εκτός τόπου και χρόνου για να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο. Αντί να δεις τι συμβαίνει μέσα στο κόμμα σου και να προσπαθήσεις να το αλλάξεις καθώς χάνεις συνεχώς σε έξι συνεχόμενες εκλογές αναμετρήσεις με τεράστια διαφορά, επιχειρείς να αντιστρέψεις την πραγματικότητα και να στρουθοκαμηλίζεις, πιστεύοντας ότι έτσι θα αλλάξεις την κατάσταση που επικρατεί με τη δική σου εικονική πραγματικότητα.

Τα παράπονα... στην κ. Αυγέρη

Για όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενστάσεις, δεν έχουν παρά να διαβάσουν τι είπε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Η Δώρα Αυγέρη εξήγησε ότι «προφανέστατα ο Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό». Τι άλλο να πει δηλαδή η εκπρόσωπος Τύπου για να καταλάβουν μερικοί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα τους υπέστη νέα συντριβή;

Να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν. Ο α΄ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έφερε γαλάζια κυριαρχία, νέα πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ και μερικά χαμόγελα σε ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ. Και όπως γράφει εύστοχα η χθεσινή «Εφημερίδα των Συντακτών», ο χώρος από το Κέντρο ως την Αριστερά δεν έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να απειλήσει πραγματικά τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τα όσα έγιναν με τις φωτιές και τις πλημμύρες και φυσικά με την τραγωδία στα Τέμπη με τα τρένα.

Ο χώρος της αντιπολίτευσης και ειδικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εάν δεν βρει το πολιτικό πρόσωπο που θα κεφαλαιοποιήσει την όποια φθορά θα έχει η κυβέρνηση, δεν θα έχει καμία τύχη από εδώ και πέρα. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φθείρεται συνεχώς και θα χάνει ποσοστά, ο κόσμος έχει επιλέξει την κυβέρνηση, αλλά αναζητά αντιπολίτευση.

ΙΣΩΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ υπήρξε μεγάλη αποχή. Το γεγονός δηλαδή ότι υπάρχει παντού η αίσθηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές έκανε κάποιους ψηφοφόρους να σκεφτούν και να μην προσέλθουν στις κάλπες. Για όλα όμως δεν φταίει η ΝΔ. Φταίει ξεκάθαρα η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ…