«Συμφωνώ για τις προτάσεις και τη δημιουργική αντιπολίτευση που πρέπει να διαμορφώσει, αλλά, επίσης, αυτό δεν συνάδει με το να έχει δώσει ουσιαστικά τα κλειδιά του κόμματος στον κ. Πολάκη, ορίζοντάς τον υπερσυντονιστή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη στην ΕΡΤ1.

Παράλληλα, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και την ομιλία του κ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ, σημείωσε ότι το να λέει ότι δεν θα παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ και στις αδειοδοτήσεις υπέρ επιχειρηματιών δεν συνάδει με το να έχει δεξί χέρι τον Νίκο Παππά.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως «υπήρξε μια επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη». Συμπλήρωσε ότι «από την αρχή είχαμε την πολύ σταθερή στάση του να δώσουμε πολιτικό χρώμα σε αυτές τις εκλογές, κυρίως στις περιφερειακές αλλά και στους 3 μεγάλους δήμους. Οι 7 από τις περιφέρειες κρίθηκαν από την πρώτη Κυριακή με νικητή τον άνθρωπο που εμείς στηρίξαμε. Οι υπόλοιπες, πλην μίας, κρίνονται αυτήν την Κυριακή, μεταξύ του περιφερειάρχη που στηρίξαμε και υποψήφιου περιφερειάρχη που προέρχεται ευρύτερα από τον χώρο μας».

«Η μάχη συνεχίζεται μέχρι και μεθαύριο, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Έχουμε δικαιολογήσει από την αρχή επαρκώς γιατί δώσαμε αυτήν την κατεύθυνση και αυτόν τον συμβολισμό σε αυτές τις εκλογές. Γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες συνεργάτες της κεντρικής διοίκησης, συνεργάτες της Κυβέρνησης, θεωρούμε πολύ σημαντικό το έργο που παράγεται από την περιφέρεια. Είδαμε και στις κρίσεις που διαχειριστήκαμε το καλοκαίρι, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εκάστοτε περιφερειάρχη, πολύ αυξημένα χρηματοδοτικά εργαλεία το επόμενο διάστημα, πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και ο ρόλος που παίζει σε αυτό και η περιφέρεια, άρα είναι σημαντικό να ομονοεί με την κεντρική διοίκηση και με την Κυβέρνηση και με τις προτεραιότητες που βάζει. Όλα αυτά θα αποτυπωθούν και στις επόμενες κάλπες της Κυριακής».

Τέλος, ο κ. Ρωμανός έκανε ειδική αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα στις περιφέρειες που έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα και τόνισε: «Tο γενικό πολιτικό συμπέρασμα στο οποίο θα μείνω, μιας και με πάτε στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, είναι μία από τις περιφέρειες οι οποίες επλήγησαν από μεγάλες φυσικές καταστροφές (θυμίζω τις πυρκαγιές στον Έβρο λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές), υπήρξε μια τεράστια κριτική. Παρόλα αυτά βλέπουμε ότι η εμπιστοσύνη στον εν ενεργεία περιφερειάρχη και εκεί, όπως και στο Νότιο Αιγαίο (ίδια κριτική υπήρξε για τις πυρκαγιές στη Ρόδο), όπως και στη Θεσσαλία όπου όλοι οι αντίπαλοι εργαλειοποίησαν τις φυσικές καταστροφές κατά του κ. Αγοραστού, βλέπουμε ότι στη μία περιφέρεια βγήκε από την πρώτη Κυριακή με τεράστιο ποσοστό ο κ. Χατζημάρκος, στις άλλες δύο προηγούνται οι εν ενεργεία περιφερειάρχες».