Αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη του Νίκου ξυδάκη στο «Kontra Channel» και στην εκπομπή «Kontra 24» σχετικά με τις εσωκομματικές φουρτούνες του ΣΥΡΙΖΑ, τις νέες αποχωρήσεις καθώς και την πολιτική ταυτότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν δίστασε μάλιστα να ρίξει τα καρφιά του και στον Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην βουλευτής και Αναπληρωτής Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση σχετικά με όσα ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης για αποστασίες, ισχυρίστηκε ότι βλέπει ότι μπορεί να αποχωρήσουν έως και 11 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όσους ήδη έχουν αποχωρήσει δηλαδή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα. Αν και δεν ανέφερε τα ονόματα των βουλευτών, προφανώς μιλά για την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Με αυτόν τον τρόπο και με κατάλληλη συνεννόηση ίσως συγκροτηθεί νέα κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς αυτή απαιτεί τουλάχιστον 10 βουλευτές.

Ωστόσο σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή το πραγματικό πλήγμα είναι οι μαζικές αποχωρήσεις όχι των βουλευτών αλλά των στελεχών του κόμματος, τα οποία αφενός ήταν υπεύθυνα για τις τοπικές οργανώσεις ανα την Ελλάδα, αφετέρου παρήγαγαν πολιτική στην κοινωνία. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτά τα στελέχη δεν ανήκουν μόνο στην τάση της «Ομπρέλας», με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πλέον οργανωμένη βάση ενώ κινδυνεύει σύντομα να αντιμετωπίσει οργανωτικά προβλήματα λόγω έλλειψης στελεχών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μακρά νυχτωμένος

Σύμφωνα με τον Νίκο Ξυδάκη ο λόγος του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερός και δεν μπορεί να ταυτιστεί με κανένα αριστερό κόμμα της δύσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «όσα έγραφε στον Εθνικό Κήρυκα ήταν άλλα αντ’ άλλων» ενώ τον χαρακτήρισε «μακρά νυχτωμένο» καθώς δεν έχει ιδέα για την αριστερά και την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα ωστόσο ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα αναγνώρισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βελτιώνεται στην πολιτική επικοινωνία από συνέντευξη σε συνέντευξη, καθώς μαθαίνει γρήγορα, αλλά παραμένει δίχως πολιτική ουσία και μακριά από τις ιδέες της αριστεράς. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις νέες δημοσκοπήσεις που δίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, ο πρώην βουλευτής ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξος, καθώς το κόμμα δεν είναι το ίδιο με αυτό του 2015 ή του 2019, δεν έχει την ίδια δυναμική και θεωρεί αδύνατο να ανακάμψει. Τέλος δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά του και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός δεν κατάφερε να εισχωρήσει στην κοινωνία και στο κέντρο, αφετέρου έχασε την πολιτική του ταυτότητα, με αποτέλεσμα να μείνει στις εκλογές με ένα σκληρό αριστερό πυρήνα που του χάρισε το εξαιρετικά μικρό ποσοστό των εθνικών εκλογών. Ο Νίκος Ξυδάκης θεωρεί ότι και σήμερα γίνονται ακριβώς τα ίδια λάθη και επιπλέον οδηγούνται στην έξοδο σημαντικά στελέχη του κόμματος, ρίχνοντας ευθύνες στην ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη για τον καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ.