Μας ζάλισαν όλη αυτή την εβδομάδα οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ με τη φυγή της Έφης Αχτσιόγλου, λες και αποτελεί πλέον είδηση ποιος φεύγει και ποιος μένει σε μια κηδεία.

Όλα τελειώνουν όταν ο νεκρός χωθεί τρία μέτρα κάτω από τη γη, για να θυμηθούμε και τη ρήση του Πολάκη, που κάποια στιγμή όλους αυτούς που σήμερα αποκαλύπτουν δημοσιογραφικά διάφορα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να τους χώσει τρία μέτρα και βάλε στο χώμα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νεκρό πολιτικά προϊόν και ότι σε λίγο (πολύ λίγο) κανείς δεν θα ασχολείται μαζί του.

Επομένως, αν φύγει ή αν κάτσει η Έφη, ελάχιστη σημασία έχει, μπροστά στο αδιαμφισβήτητο γεγονός της απαξίας του συγκεκριμένου κόμματος.

Κι αν δεν ενδιαφέρει μία το πότε θα αποχωρήσει η Αχτσιόγλου, που επί τη ευκαιρία κάποιοι επιμένουν, όπως γράφουν σήμερα τα «Παραπολιτικά», ότι θα συμβεί αύριο, δεν ενδιαφέρει δέκα τι διαψεύδει και τι επιβεβαιώνει ο Τζανακόπουλος.

Ο Τζανακόπουλος είναι λογικό μετά τη συντριβή που υπέστη από τον Κασσελάκη, εκτός από εκνευρισμένος, εσχάτως να τελεί και υπό μια ιδιότυπη πολιτική κατάθλιψη.

Προφανώς και δυσκολεύεται να δεχθεί ότι ένας τύπος που ήρθε για τουρισμό στην Αθήνα τού γκρέμισε ό,τι έχτιζε επί χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά πάσα πιθανότητα αύριο η Αχτσιόγλου θα κουνήσει το μαντίλι στον πρόεδρο Στέφανο, παρέα με την ομάδα της, που κατά πάσα πιθανότητα θα ενωθεί με την άλλη, του Τσακαλώτου.