Ο σοφός λαός μας λέει «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς». Κι αν δεν τους αρέσουν τα ρητά, ας διαβάσουν προσεκτικά τη χθεσινή δημοσκόπηση της Marc για την ιστοσελίδα protothema.gr). To 54,8% των πολιτών λέει ναι στο γάμο των ομόφυλων, το 52,9% ναι στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και το 65,6% λέει όχι στην παρένθετη μητέρα. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης συμφωνεί με τη νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης.

Ας τα έχουν αυτά κατά νου οι επισπεύδοντες και «υπερευαίσθητοι» εθνοπατέρες όταν επιχειρηματολογούν γιατί θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν το έχουν καν δει. Θα πρέπει, ωστόσο, κάποια στιγμή να πουν, έστω κι αν τους είναι δύσκολο, και την αλήθεια: ότι δηλαδή συμπεριφέρονται σαν κομματάρχες αλά Γκρούεζα γιατί δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν μερίδα ψηφοφόρων τους, καθώς και πολλών «ταγών» της Εκκλησίας που μάλλον έχουν κάποια αλλεργία στα ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτό και οι βουλευτές (δυστυχώς συνειδητά) περιφέρουν από (τηλεοπτικό) χωρίου εις (τηλεοπτικό) χωρίον την υποκρισία και την πολιτική τους μούχλα και προσπαθούν να γανώσουν το κεφάλι των τηλεθεατών με τα δήθεν «επιχειρήματά» τους –τρομάρα τους– για την ισότητα στο γάμο.

Να μας συμπαθάνε, αλλά μοιάζουν σαν οπισθοδρομική μπάντα όταν σαν τελάληδες σε τούρκικο παζάρι διαφημίζουν την «ευσυνειδησία τους» (που κατά το μυαλό τους μόνο οι ίδιοι διαθέτουν) και την «άσβεστη πίστη τους» στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Οσον αφορά πάντως στην «παραδοσιακή οικογένεια», τους ακούς και νομίζεις πως μιλάνε για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης. Και μετά σου λένε ότι οι βουλευτές διαμορφώνουν συνειδήσεις. Αν είναι αυτού του είδους, να λείπουν – δεν τις χρειάζεται η Ελλάδα του 2024.

Συμπερασματικά: Η «υποκρισία» μπορεί να είναι «τόσο παλιά όσο το δέντρο της Εδέμ», όπως έλεγε κι ο Ορσον Γουέλς, αλλά μην έχουν την απαίτηση οι «ευαίσθητοι» βουλευτές μας να γίνει και καθημερινότητα στη ζωή μας...